На първо четене: Парламентът реши да се отнеме концесията на "Росенец"

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-parvo-chetene-parlamentat-reshi-da-se-otneme-koncesiyata-na-rosenec/113613 SvobodnoSlovo.eu
На първо четене: Парламентът реши да се отнеме концесията на "Росенец"

Със 134 гласа "за", 45 "против" и 14 "въздържали се" парламентът прие на първо четене да се отнеме концесията на пристанище "Росенец" от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Това стана с промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Против гласуваха от БСП и "Възраждане". 

В сряда лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха в парламента промяната в закона, според която концесията на руската компания се прекратява в срок от една седмица след гласуване на новите текстове. Поправкатабеше приета от водещата комисия, а днес и в зала. 

trud.bg

2 Коментара

Кумчо Вълчо

1 year before

Бобеният ГЪЗов хъб на Боко ТИКВАТА в село Банкя, това е бъдещето на България! Нямаме нужда от нефт, въглища и ток, защото имаме "умни" ДУПЕтати, които всичко знаят и могат! Сипвам си една голяма Шльокавица и лягам!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.