НАГЛОСТТА НА КОСТОВ ДА ГОВОРИ ЗА СПЕЦ. СЛУЖБИ! Я ДА ВИДИМ КАК ПРИ КОСТОВО УПРАВЛЕНИЕ, ШЕФЪТ НА НСС АТАНАСОВ В КАБИНЕТА СИ ПРЕДЛАГА НА ГРАШНОВ ДА ПРОДАДЕ „МОБИЛТЕЛ“ ЗА 20 МЛН. ДОЛАРА!

https://svobodnoslovo.eu/politika/naglostta-na-kostov-da-govori-za-spec-sluzhbi-ya-da-vidim-kak-pri-kostovo-upravlenie-shefat-na-nss-atanasov-v-kabineta-si-predlaga-na-grashnov-da-prodade-mobiltel-za-20-mln-dolara/117344 SvobodnoSlovo.eu
НАГЛОСТТА НА КОСТОВ ДА ГОВОРИ ЗА СПЕЦ. СЛУЖБИ! Я ДА ВИДИМ КАК ПРИ КОСТОВО УПРАВЛЕНИЕ, ШЕФЪТ НА НСС АТАНАСОВ В КАБИНЕТА СИ ПРЕДЛАГА НА ГРАШНОВ ДА ПРОДАДЕ „МОБИЛТЕЛ“ ЗА 20 МЛН. ДОЛАРА!

Иван Костов:

България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна агресия на Руската федерация. Службите нямат зад гърба си управляващото мнозинство, опора им е президентът Румен Радев, а той трябва да осъзнае, че управлението им не е вече негова функция.”

Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България в периода 1997-2001 г.

Той изрази мнение, че „службите са в много незавидно положение“.

„Това незавидно състояние се дължи на обективни причини. Първо – службите нямат зад гърба си управляващото мнозинство в парламента и правителството, опора им е президентът Радев, който обаче няма конституционно възложена функция, свързана с тяхното управление. Той придоби временно, по косвен път тази функция – през служебното правителство. Сега изглежда не желае да се раздели с нея. Но това вкарва в конфликт службите с управляващите. … Правителството отговаря за националната сигурност и само то осъществява оперативното и стратегическото управление на службите. Сега правителството е препятствано да изпълнява тази своя функция. Обратното на това, че то е препятствано, е, че службите висят в безтегловност – загубили са смисълът да служат на държавата. Защото държавата в момента са управляващите, както повелява Конституцията“, смята Костов.

Бившият премиер отбеляза, че службите за сигурност работят много слабо.

„Прегледах документи, но никъде в тях няма дефинирана основната заплаха за сигурността на страната, като част от приоритетите и задачите на годишната им работа, а тя е хибридната агресия на Руската федерация спрямо България. Никъде го няма това. Как може да изпълняват ефективно службата си, като си затварят очите за най-същественото“, посочи той.

По отношение на казуса за експулсираните заради подозрения за шпионаж духовници от известната като Руската църква в София, Иван Костов бе категоричен, че първо службите на Република Северна Македония ги е изгонила от територията си.“

….

И този, който криминално приватизира икономиката на България, със съдействието на Атанас Атанасов като негова сатрапна „спец.“ ръка, взе, че се изказа!

Този при когото Нефтохим Бургас бе продаден на Русия, както и корабостроителницата на Варна.

И не последно място – Руската Църква е продадена на Русия по времето на Костов и Атанасов като шеф на НСС.

За безобразията точно в Службите по времето на Костов и Атанас Атанасов и спец. аверите им, припомняме!:

Из книгата на Веселина Томова „Този живот е за смелите“:

….Калта под ноктите на спецслужбите обаче остана.

Докладът е изготвен през 1999 година от тогавашната НСС – от група служители в състав: Иван Драшков, Цветлин Йовчев, Веселин Марков, Владимир Писанчев, Сергей Стаматов и Теменужка Конова. Докладът поръчан от Иван Костов е една компилация от слухове и непроверена „оперативна” информация, целяща да обоснове последващите действия на поръчителя Костов за отстраняване на неудобни министри, включително министъра на вътрешните работи Богомил Бонев.

Осем месеца по-късно отново същите тези служители участват в нова поръчка. Бях получила на пощата в сайта си от очевидец, какво точно се е случило:

„На 17 август 2000 г., непосредствено  след подписването на указа за назначаване на Славчо Босилков за главен секретар на МВР, последният извиква Иван Драшков в кабинета си и му разпорежда до края на работния ден да са подготвени заповеди за изгонване от Република България на Михаил Чорни и Денис Ершов. Както по-късно разказва Драшков пред близки служители, в онзи момент той дори не е знаел кой е Денис Ершов. А това единствено означава, че в НСС не е имало никаква оперативна информация за Ершов, тъй като Драшков е зам.-директор по оперативната дейност. Естествено изгонват се още няколко руски граждани, за които в НСС има оперативна информация и по които се е работило. По този начин целта е да се внуши достоверност на изфабрикуваните мотиви.

Отново групата на Иван Драшков и Цветлин Йовчев се заема с писателската задача да „оформи” мотивите за предложението за изгонване на поръчаните бизнесмени Чьорни и Денис Ершов. Драшков подписва съответните предложения и заповеди и ги разпращат за изпълнение. Впоследствие ще се окаже, че Иван Драшков изобщо няма тези права, тъй като единствено упълномощен е директорът на НСС Атанас Атанасов, който обаче по това време е в отпуск на море в Созопол. Това налага, по-късно след спешното завръщане на Атанасов, да се изготвят нови документи и Цветлин Йовчев организира подмяната при адресатите на подписаните от Иван Драшков невалидни документи.

За какво се прави всичко това? И какво се случва впоследствие, което остава скрито от обществеността?

В кабинета си Атанас Атанасов  провежда две лични срещи с Владимир Грашнов. И двата пъти срещите са след работно време и Грашнов е доведен от доверените на Атанасов – Иван Драшков – зам. директор на НСС и Николай Начев – началник направление ”Икономическа и вътрешна сигурност” в НСС. На тези срещи Атанасов е предложил на Грашнов да продаде „Мобилтел” за 20 милиона долара. Дали това е властови рекет, при условие, че към онзи момент „Мобилтел” има пазарна цена над 500 милиона долара, всеки може да сметне на дървено сметало и без да е завършил висша математика?

С времето отговорите на въпросите: отстраняването на Денис Ершов не даде ли по-добри бизнес възможности на собственика на скоро закупения „Нефтохим”? Какво ли пък е заплатил новият собственик на „Нефтохим” за тази услуга и на кого?, блестят все по-ослепително“.

Същата тази група, която политически чисти терена с доклади и справки, отново в пълен състав е назначена по-високите етажи в ДАНС, и отново твори поръчкови справки, години наред. А дали някой от групата не бе потърсил връзка с „обектите” и дали не им бе предоставил необходимата им информация? …

===

П.П. А едно от лицата на зловещите сатрапни служби на Костов и Атанасов с аверите им Драшков, Цветлин Йовчев и сие, Веселин Марков В МОМЕНТА Е СЪВЕТНИК НА ДЕНКОВ ЗА ТЪРГОВИЯТА С ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ! А това е най-довереният човек на Драшков!

Веселина Томова

https://afera.bg/

3 Коментара

Стоян Вичев

преди 7 месеца

Мавъра от Драгалевци да МЛЪКВА и да се СКРИВА, че килията в СЦЗ го чака!

Коментирай

Иван Пеев

преди 7 месеца

Доброволно ли е положил положителна резолюция на искането за ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО въвеждане на хазарт (когато той е забранен в страната), бившият финансов министър Иван Костов? Или е подписвал като селски кмет? Или...

Коментирай

Чичо

преди 7 месеца

Гошо Тъпото кога беше шеф на хазарта!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.