Неофициално: Денков подава оставка, ако не се спази споразумението с протестиращите

https://svobodnoslovo.eu/politika/neoficialno-denkov-podava-ostavka-ako-ne-se-spazi-sporazumenieto-s-protestirashtite/117716 SvobodnoSlovo.eu
Неофициално: Денков подава оставка, ако не се спази споразумението с протестиращите

Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка, ако точките от споразумението с протестиращите енергетици не бъдат изпълнени. Това стана на петия час от началото на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици и миньори и се чува във видео, публикувано в социалните мрежи от депутата от "Възраждане" Цончо Ганев, съобщават от БНР.

Изявлението на Денков дойде в отговор на предложение на синдикалист в документа да се запише изрично, че ако ангажиментите в споразумението не бъдат изпълнени, правителството ще подаде оставка:

"Моля, запишете в документа като точка 10, че ако всички тези точки не бъдат спазени, правителството ви ще подаде оставка и ще се ангажират, предполагам, колегите да го подпишат".

"Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам - с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставката".

Споразумението, в неокончателен вариант, се състои от 8 точки. Сред тях изненадващо е включена точка Министерският да изпълнява решенията на Народното събрание за преговори с ЕК за недопускане на спирането на производствения капацитет на въглищните централи от групата на БЕХ, като срокът за изпълнение е до 31 октомври.

И наред с това отлагане на либерализацията на енергийна пазар за битови потребители до 2026 , прозрачност на процедурите за инвестиционни намерения и включване на централите, мините и съответните общини във въглищните региони и проучване на възможността за улавяне, преработка или съхранение на въглеродни емисии за ТЕЦ "Марица-изток 2".

fakti.bg

14 Коментара

moitoi

преди 7 месеца

ДОКОГА ще ВИ ЛЪЖАТ??? ..."Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам - с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставката".... противоречат на европейските регламенти???

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Ура. Победихме. Пак ще духаме таратора.

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

ДОКОГА ще ВИ ЛЪЖАТ??? ... Правилно се казва - ДОКОГА ще ВИ ЕВАТ??? ...

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Плъхчо- нема да те забравим! Нали ти пъха на децата клечки до мозъка?! Имам една много лоша черта- адски съм злопаметна! Плъх нищожен! Ама адски съм зла! Нема никога да те забравя, гад! Ще бъда твоята сянка, копеле! Ако не аз- ще дойде друга сянка! Няма да забравим! Няма да простим! Никога! Г@д мръсна! Бледа спирохето- грозна! Викай данс- че си смотан! Да живее България! Свобода, или смърт!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

moitoi - ти да мълчиш, защото разваляш дисциплината. Ура. Победихме. Пак ще духаме таратора.

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Нема да има затваряне на Мариците! България е на българите! Мариците са български! Съд за предателите! Българската земя- е само на българския народ! Марш вън, спирохети, гейове и предатели! Или- Народен съд! За българоубийците!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Денков казва - "Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам - с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставката". - Евала на плъха, добър е. На плебса му трябва преводач или поне 5 минути, за да осмисли казаното от плъха. Глупакът-журналист от сайта fakti.bg пише - Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка.... и народът първосигнално кълве. Само ако от Козяк кажат, това може да стане. А до тогава - тараторът ви чака... Ура, победихме....

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Мина, успокой се. Поеми дълбоко въздух.

Коментирай

Сенека

преди 7 месеца

Неофициален премиер, на Некоалиция, неофициално ще подаде нещо пред никой.

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Шапке- ти някакъв контролен орган и коректор на сайта ли си?! Аре си глей твойте коментари! Или ти го поеми дълбоко отзад! И не се ебавай повече с мен! Червен шапкар! Не знаеш на къв темерут си попаднал! Или и ти ще ми уреждаш среща- кажи къде и кога, бе! Смелчаго! Или млъкни! Да не те направя смешен!

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Сайта, бихте ли ми обяснили лицето Червена шапка администратор и коректор на сайта ви ли е?! Упълномощено ли е от сайта ви да коригира изказванията ни?! Ако не- кажете?! Къв е тоя Червена шапка да ми се явява винаги коректор на коментарите и не само на мен?! Червена шапке- духай супата и не ме коментирай повече! Че не знаеш колко ми е фитила- л@йно такова! Твоята психика ми е ясна! Професионална деформация, дебил! Образованието ми е психиатрично! Ако някъде ти вървят номерцата- с мен, доктора! Няма как да ти вървят, психар!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Мина, евала ти казвам. Навря ме на кучето в г-за. Яко ме нахрани. Навеждам засрамена глава.

Коментирай

сиренце

преди 7 месеца

"с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти". Жалко за енергетиците и за всички българи!

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Шапке- евала турска дума ли е?! Ще те запомня! А когато аз запомня някой- това не е много добре!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.