Николай Радулов: До 6 месеца Гешев ще бъде сменен

https://svobodnoslovo.eu/politika/nikolay-radulov-do-6-meseca-geshev-shte-bade-smenen/5683 SvobodnoSlovo.eu
Николай Радулов: До 6 месеца Гешев ще бъде сменен

Очевидно, че при случая в Русе става въпрос за жестоко престъпление. Имам предположение, че става дума за отвличане с желание да се иска откуп. Вероятно нещо се е объркало в самата процедура. Жевата може да ги е разпознала. Вероятно някоя маска е паднала. Това каза по НТВ депутатът от ИТН и експерт по национална сигурност Николай Радулов.

Ние ставаме свидетели на засилващо се насилие. Смятам че това не е грабеж, завършил с убийство. Става дума за доста добре подготвена акция, жената дълго време е била следена.

Районните полицаи, които заместиха районните инспектори нямат такъв капацитет. Трябва да се увеличат районните инспектори, говорихме за това с министър Рашков. Преди време всеки районен инспектор минава, предупреждава. Става дума за правилно управление. Сега полицаите са заети с доста много дела. И само 30 процента от времето им отива за чисто полицейска работа.

Разследващите полицаи трябва да могат сами да образуват процесуалното дело. А  сега прокурорът трябва да открие делото. Преди време прокурорите само наблюдаваха делата и преценяваха дали трява да се извърши още нещо. Промяната стана във връзка със стремежа на прокуратурата да следи всичко. Рашков завари едно много странно положение - по договор между МВР и прокуратурата всеки оперативен работник трябваше да следи всяко оперативно дело. Т. е прокуратурата управляваше МВР. А това е една самостоятелна структура със свои задачи. Прокуратурата трябва да се намесва само, когато има пропуск.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.