Нинова към Борисов: Няма да ви е лесно! Сбъркахте подхода още от самото начало

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-kam-borisov-nyama-da-vi-e-lesno-sbarkahte-podhoda-oshte-ot-samoto-nachalo/110312 SvobodnoSlovo.eu
Нинова към Борисов: Няма да ви е лесно! Сбъркахте подхода още от самото начало

Часове преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел се срещна с ръководствата на БСП.

Не мога да не изразя удовлетворението си, че има още една жена на масата на преговори. Благодаря на делегацията ви, с която се срещнах миналата седмица. Търсих отговор на два въпроса – има ли нужда България от редовно правителство, което да направи така, че страната да излезе от политическата криза, и имаме ли обща рамка и приоритети. Отговорът беше да. Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

„Тази рамка е обща, тя търпи промени.


Ние оставаме отворени за този диалог. Въз основа на това днес достигаме до следващия етап какъв може да бъде възможният формат на това правителство. Моето предложение към вас е експертно правителство с ясен срок на мандат, който да покаже и на българите, че това работещо правителство изпълнява техните въпроси", посочи Мария Габриел.

„Няма да ви е лесно! Първо към Борисов. Сбъркахте подхода още от самото начало. Не биваше да се предлага чисто партиен премиер. Трябваше да търсим формат за национално, а не партийно правителство”, обясни Корнелия Нинова.

В срещате участваха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и председателят на СДС Румен Христов.

Днес в 15.00 ч. президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила след изборите ГЕРБ-СДС.

https://frognews.bg/

3 Коментара

moitoi

преди 11 месеца

Кирчо и КОКОрчо спешно в ЩАТИТЕ!?!?!?

Коментирай

Да, бе

преди 11 месеца

Ще оставят пенсионерите без пенсии още следващия месец. Това каза финансовата госпожа. Верно ли е това ? Да, видяхме бюджета.

Коментирай

copy - paste

преди 11 месеца

Тук искам само да вметна, че г-жа Нинова днес отново подчерта, че пак няма да изнася оръжие за Украйна! Ей, не се спря тая жена! Да не изнася оръжие за Украйна! Евалла, Нинова, евалла!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.