Нинова към Герджиков: Защитете България! Не допускайте чужда държава да се меси във вътрешните ни дела

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-kam-gerdzhikov-zashtitete-balgariya-ne-dopuskayte-chuzhda-darzhava-da-se-mesi-vav-vatreshnite-ni-dela/25809 SvobodnoSlovo.eu
Нинова към Герджиков: Защитете България! Не допускайте чужда държава да се меси във вътрешните ни дела

Турската връзка на Борисов е ясна отдавна, изненада е поведението на Герджиков

"Днес, 17 март, въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сливен. Тя изтъкна, че днес български политици и правителство са неадекватни на тази ситуация. "Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави Великото откритие, че Турция не говори на европейски език. Но неговото поведение не е изненада. Турската му връзка ни е ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато ДОСТ призоваваше и в България, и в южната ни съседка, за подкрепа за Цецка Цачева", коментира Корнелия Нинова. Председателят на БСП определи като изненада поведението на служебния премиер, който днес заявява, че знае какво се случва и не му харесва. "Щял да вземе мерки, а когато го питат какви, препраща към министър Янев, който обяви, че ще гарантира широко отворено трасе на границата с Турция за желаещите да гласуват в България", допълни тя. "Сигурно някой ще ме запита - нали вашият президент ги назначи. На такива хора ще отговоря: когато става дума за България, няма наши и ваши. И аз да го бях назначила - щях да го призова по същия начин. Г-н Герджиков, няма да Ви пращам тайно SMS и след това да се отричам, че съм го направила. Заставам открито пред всички, поемам отговорност за всяка дума и Ви призовавам публично: защитете България, заявете категорично, че няма да допуснете чужда държава да се меси във вътрешните дела на България", призова председателят на БСП. Нинова посъветва Герджиков да не спира дотук, а да продължи с действията, както и да прочете "Стратегическа дълбочина". Там Давутоглу казва, че турците няма да дойдат този път с ятагана, а ще стъпят икономически, верски и политически. "Дайте конкретен знак, че няма да допуснете това. Прекратете концесията за летище "София" и не давайте този стратегически обект на турски фирми и отменете Постановление 208, с което Борисов задължи българските кметове да настаняват бежанци в общините ни", препоръча Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че отдавна политическата класа на България не е била поставена пред такъв избор - политическо послушание, мандатно мислене и борба за власт или стратегическа държавност и борба за България. "Ние избираме второто!"- заключи лидерът на БСП.

Нинова към Герджиков: Защитете България! Не допускайте чужда държава да се меси във вътрешните ни дела

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.