НИВОТО Е ХАМАЛСКО

https://svobodnoslovo.eu/politika/nivoto-e-hamalsko/130477 SvobodnoSlovo.eu
НИВОТО Е ХАМАЛСКО

 

Новите "дебати" в Народното събрание кой мирише на алкохол и кой си маже мъжките подробности с маз от уйгурски тигър, без съмнение са интересни на определена част от народа, отличаваща се с простовати и ненатоварващи забавления. Но всеки интелигентен и възпитан човек се шокира цветът на нацията как дълбае дъното. 

И това съм го виждала с очите си и съм го чувала с ушите си. Хора, избрани и пратени да правят закони от хиляди други хора, се държат като изтървани улични побойници с речник, който би накарал и хамалин да се изчерви. Липсата на първите седем години на такова място много си личи и предизвиква омерзение в нормалните хора.

Естествено, че има политически противници. Естествено, че те правят проблеми и вземат вредни и опасни решения. Но начинът за противодействие е брилянтна правна подготовка, анализи от експерти, убедителна риторика по самите предложения и законопроекти. А не отклонения за външен вид, употреба на алкохол, лична хигиена, умствено съдържание и начин на поведение. А кой с каква маз какво си маже, съм сигурна, че не интересува никой от избирателите на въпросния народен представител. Нито пък личната хигиена на депутатите интересува избирателите им, стига, разбира са, да не са в непосредствена близост.

Когато целта ти е популистки електорат, говориш така, че да се харесаш на тълпата. И колкото по-ниско е нивото на тази тълпа, толкова повече се налага да снижаваш нивото на възпитание и стил на говорене, за да отговориш на очакванията им и да предизвикаш одобрение. Но това показва, че си популист, а не че си държавник. Държавникът ще направи смислено изказване, без да навлиза в личностни обиди и вулгарност. Държавникът, вместо да обвинява опонентите си в идиотизъм, че си прочете законопроекта, ще набележи слабите моменти, ще се подготви по тях и ще направи изказване, което да се запомни. Но ако липсва експертност и възможност за убедително мислене и говорене, впечатление започва да се прави с обиди и вулгарност.

За съжаление Народното събрание е върховният ни орган, който дава пример за политиката в България. Политика, некъпана от дни, на три ракии, но намазани топки с маз от уйгурски тигър. Бедна ми Родино, това ли доживяхме!

Елена Гунчева-Гривова

16 Коментара

0000

5 months before

Ето ,я...Вижте я, ха ха ха .

Коментирай

......

5 months before

,,Аз съм мома англичанка, измамена от любов, но сега не се считам достойна за любов.,,

Коментирай

.......

5 months before

,,-Мари ми , Дундо, дибелъ, сватбата ти е в ниделя,,..Че яла Дунда джумерки, че яла, че се е посрала.,,

Коментирай

Чичо

5 months before

Коментарите допълват картинката!

Коментирай

Bad Face

5 months before

Манол Пейков е нагледен макет за кретенизма и олигофренията на шарлатаните! Не съм фен на Възбуждане, но те са по по-приятни за асимилиране от този пловдивски помак! Не мога да преценя кой е по-тъпото парче от него и онзи Манивел от ГЕРБ (Ст. Загора). Погледнете плондера Пейков как е облечен на работното си място в Парламента.

Коментирай

Генчо Гунчев

5 months before

Когато смисъла на живота ти е да мериш чужди израстъци, да се присмиваш, или да се радваш, според размера им, едва ли мястото ти е в Народното събрание. Май жените в това отношение имат повече акъл от някои, тъй наречени мъже. Някога любителят на "седесарския шут" отраснал в дантели беше обявен за първи пишкомерец в страната, но преживя своя катарзис на чужда територия. И все пак беше и си остава класа. Сегашния е просто случайник и в меренето и в изказа си! Прост, некъпан, отвратителен субект не знам защо обявен за пловдивчанин. Елена, шокиран съм, че обръщаш внимание на подобен маймуноподобен субект, само и само да си "начеш крастата" с "Възраждане".

Коментирай

Към чичо

5 months before

Как , ,,чичо, мой да има такива песновки в нета! Глей кви песновки, кой можеш да поздравиш с тях! Глей! Трябва ли да се допускат, някоя може да си помисли, че ги препращаш към нея: - ,,Три години девет дена как не съм ебана, половата ми система, паяжина хвана. Три години девет дена хуй не съм видела, за калугерско ебане аз съм закопнела.,, Още повече пред такава културна личност като Гунчева!

Коментирай

Към ,,Йовка,,

5 months before

Йовке ,излизай, щото само в теб ще е причината! Да вземаш да излизаш да разберем коя си ,защото на какво прилича това! Да вземеш да им кажеш на Възраждане да се приведат в приличен външен вид - като Манол! Не да ми роптаят! Било неприемливо,а! Всичко е приемливо- по евроатлантически! Виж ,госпожата и тя е на същото мнение! Да ги нямаме такива претенции! Ще забравите нормалните човешки качества на българите! Като не щете да ставате евроатлантици -ще си берете критиките!

Коментирай

Пак към чичо

5 months before

И значи, чичо, може да наричаш някой Късопишков , ама това не е мръсно.Това не е като да кажеш на Манол ,че вони.Щото едното може да е предположение, а другото все пак си е сетивно усещане и си е..обидно. Добре ,че Елена Гунчева не използва подобни, не политически похвати..Тя се опита да бъде политик, но добре,че не става, та си запази културата. Да я поздравим

Коментирай

хамалин

5 months before

всичко има значение,както пише Чехов. в езиковата ни преглеждаха ръцете за нокти. не е без значение и с какъв парфюм се пръскаш. ако искаш да си битник на стари години със свлечени и скъсани по колената дънки не се пробутвай в НС. как говориш и как се обличаш вървят ръка за ръка.ако оригиналничиш с миризмата си, има кочини. и пак ще ползвам Сартър: ако оставиш простак да ти простачничи,си загубен. настъпи го с обувката в метрото и той ще се обади.

Коментирай

хамалин

5 months before

инат хора сте. не и не.сайта се нуждае от "иновиране". и оправете и рекламат,която пречи да се четат форумците

Коментирай

Елена Гунчева

5 months before

Все пак да поясня, че Манол Пейков започна цялата простотия. Неговото ниво, като пловдивчанка го знам много добре, изумлението ми е как някоя партия си го е харесала за депутат, то бива, бива, ама Манол за депутат не бива. Тя майка му издаде "Под игото" на шльокавица, та какво да очакваме от израстъка. Но пък и не мога да оправдая и Възраждане да влизат в същия тон и да наслагват простотията. Понякога да покажеш класа ти осигурява победа в спора. Нивото на некъпани, гелосани, уйгурски тигри и топки, някак си изобщо не подхожда на Народното събрание и унижава най-вече народа, който е изпратил тези хора там.

Коментирай

Неизненадан

5 months before

Т.н. Народно събрание е пряко следствие на нивото на средностатистическия българин... И ще се повтори и потрети, и по...десети във всички следващи събрания... Такава ни е демократичната същност...

Коментирай

Майна

5 months before

Гунчева..Днес не съм на работа, да..И се чудех да взема ли отношение към лицемерието на това, което си публикувала...Реших , че е излишно , твоите ,,публикации,, са самодостатъчни за разкриване му..Ти си на ..такова ниво и за съжаление то вместо да е път по Пътя , ти безнадеждно си тръгнала в ..един тъмен такъв... , хм..Днес започна Великден в Германия.... Не съм католик ,но ми е ..,,божествено,,.. Няма да взема отношение

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.