Орхан Исмаилов: Да благодарим на Димитър Главчев, че прие да е служебен премиер.  След конституционния компот можеше да нямаме правителство

В последните години в парламента нивото става все по-ниско и по-ниско, твърди лидерът на НПСД

https://svobodnoslovo.eu/politika/orhan-ismailov-da-blagodarim-na-dimitar-glavchev-che-prie-da-e-sluzheben-premier-sled-konstitucionniya-kompot-mozheshe-da-nyamame-pravitelstvo/136899 SvobodnoSlovo.eu
Орхан Исмаилов: Да благодарим на Димитър Главчев, че прие да е служебен премиер.  След конституционния компот можеше да нямаме правителство

В последните години в парламента нивото става все по-ниско и по-ниско, твърди лидерът на НПСД

“Ролята на Консултативния съвет за национална сигурност е значима тогава, когато има споделена отговорност и когато президентът може да лидира този процес. В момента ни е виждаме, че той не иска да го прави, защото имам усещането, че той няма доверие в тези политически сили, които са в парламента”. Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Орхан Исмаилов, бивш заместник-министър на отбраната и лидер на народна партия "Свобода и достойнство"

 

“Това, което чух на консултациите при президента, е желанието на Костадин Костадинов КСНС да бъде свикан и то представете си за какво - за избора на нов патриарх. Аз не виждам никаква логика, тъй като по Конституция религиите са извън държавата. Ако се върнем назад във времето, аз като член и заместник- председател на комисията по досиетата, още тогава си спомням, че членовете на Светия синод, които проверявахме, някъде около 75-80 процента, 2/3 бяха с принадлежност към ДС и бившите тайни служби на комунистическия режим. Може би той по някакъв начин търси друга ниша, с която да влязат в сърцата на миряните в България”, коментира той по повод призива да бъде свикан КСНС във връзка с избора на нов патриарх.

Ето какво още каза председателят на НПСД в студиото на Лили Маринкова по повод КСНС и други актуални обществено-политически теми:

 

“Спомняте си как преди време Радев, връчвайки мандата на ППДБ, ги призова да му върнат папката, давайки да се разбере, че няма доверие в тях. Да не говорим, че дори ги обяви за шарлатани.  Днес пък виждаме друго – Костадин Костадинов развява байрака със заявката да бъде анти-ГЕРБ опозиция. Т.е. политическият театър започна и моята прогноза е, че той ще завърши с нови избори”, прогнозира Орхан Исмаилов.

 

На въпрос от водещата Лили Маринкова дали Консултативния съвет по национална сигурност все пак няма да бъде спасителната формула за преодоляване на политическата криза, лидерът на НПСД коментира, че теоретично в такъв формат президентът би могъл да предизвика и стимулира партиите да подпишат споразумение за кабинет, който да бъде или на спасението, или за борба с инфлацията, или пък с фокус върху Плана за възстановяване и устойчивост, с чието изпълнение страната закъснява. Но едва при намирането на такава ключова тема политическите лидери биха могли да се съберат и да изработят консенсусна формула.  В противен случай, при отсъствие на сериозен повод, би било несериозно да се говори за свикването му.

 

“Смятам, че моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори, понеже има и добри възможности. Нека да покаже дали българският народ ще го подкрепи, за да избави страната ни от тази политическа криза. Президентът Радев е втори мандат, придоби политически опит, наблюдава процесите. Нека не забравяме, че той няколко пъти, преди да променят Конституцията, той управляваше държавата с негови представители в изпълнителната власт- служебните кабинети”, категоричен е Исмаилов.

 

“В последните години в парламента нивото става все по-ниско и по-ниско. Нямаме компетентни експерти, представители. В момента какво направихме? Да се благодарим на Димитър Главчев, че той прие да е служебен премиер. Че ако не беше приел може би в момента нямаше да имаме министър- председател. Едни си подадоха оставката, други седяха по скутове, трети тръгнаха за Брюксел”, припомни лидерът на НПСД.

 

Исмаилов настоя, че промените в Основния закон, реализирани по предложение най-вече на ППДБ, представляват “конституционен компот” и е било крайно несериозно те да се приемат “от днес за утре”, а е трябвало да се извърши дълбок анализ на това как те ще рефлектират върху законодателния процес.

Източник: fakti.bg

2 Коментара

Diana

2 days before

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Коментирай

Калоян

2 days before

..."Има ли сме били правителство..."! То пък едно правителство! Начело с един плужек, който едвам се съгласил... По- добре да го нямаше!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.