От кол и въже

https://svobodnoslovo.eu/politika/ot-kol-i-vazhe/6957 SvobodnoSlovo.eu
От кол и въже

Кандидат за депутат участвал в схема за продажба на фалшиви сертификати за ваксина. Друг такъв необезпокоявано отглеждал канабис в сливенския природен парк "Сините камъни". И двамата са изловени, ще им свалят имунитети, ще им се повдигат обвинения. И двамата са от партията на Валери Симеонов НФСБ, а един от ПП пък от Царево бил с 6-годишно криминално досие. Дори имената им не си струва да споменаваме като вид "сводка". Политическата им кариера приключи, още незапочнала.

Не в партийния цвят обаче е проблемът. Защото, както някои иронично се изразяват, "един падна, друг ще го смени и толкоз". Девалвацията на властта у нас и на мераклиите за нея върви със скоростта на светлината. Освен "калинките", плъзнали по институции и разни бордове, в листите на някои от партиите за парламента се промъкват и хора "от кол и въже", стига да имат протекциите на по-висшестоящите. Или срещу съответната тарифа, което също е публична тайна за обществото.

Защо трябва да се учудваме тогава, че бъдещи клиенти на прокуратурата драпат да добият заветния имунитет? Много от тях чисто и просто ще разполагат с повече механизми на влияние и ще закрепят статута си на "почтени слуги на народа". За да оправят собственото си положение, разбира се. И да се измъкнат от правосъдие. А да не говорим, че самата система ги корумпира допълнително, влязат ли веднъж в нея. Схемите така те оплитат, че, ако не си част от тях, изпадаш в канализацията.

Колко още неразкрити като тях има по листите? После се питаме какви издънки управляват и ще управляват държавата... И колко пъти разочарованието ще ни преследва. Дотук стигнахме, след като за 12 години досегашно управление се изгради уникална мафиотска среда и огромно чувство за безнаказаност на всички нива!

Валентин Георгиев

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.