От щаба на Ваня Григорова: Имаме аргументи да оспорваме резултатите в София

Нито един член на Изпълнителното бюро на БСП не участва в кампанията на Ваня Григорова, каза съпредседателят на Левицата

https://svobodnoslovo.eu/politika/ot-shtaba-na-vanya-grigorova-imame-argumenti-da-osporvame-rezultatite-v-sofiya/120427 SvobodnoSlovo.eu
От щаба на Ваня Григорова: Имаме аргументи да оспорваме резултатите в София

Нито един член на Изпълнителното бюро на БСП не участва в кампанията на Ваня Григорова, каза съпредседателят на Левицата

БСП-София заедно с Инициативния комитет на Ваня Григорова ще обсъжда дали да оспорва резултата от изборите за кмет на столицата.

"Не това, че разликата между Терзиев и Григорова е малка, а други факти навеждат на мисълта, че има основание да се оспорва изборният резултат, но това е въпрос на политическо решение, което предстои", заяви по БНР съпредседателят на Левицата Костадин Паскалев, който беше в щаба на кандидатката на БСП.

"Разгледайте резултатите в "Люлин". Имаме чисто юридически аргументи да обжалваме резултатите от изборите в София, но то е въпрос на политическо решение на Коалиционния съвет, който издигна Ваня Григорова. Още тази седмица, предполагам че ще го вземем", добави Паскалев.

Той обаче ясно подчерта, че нито един член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП не е участвал в кампанията на Ваня Григорова. "Това е факт, който е доказуем. Тя беше кандидатура на Градския съвет на БСП, "Левицата!" и другите коалиционни партньори", каза Паскалев.

Според него резултатът на Григорова е комбинация от протестен вот и мажоритарен избор.

"Тя имаше ясни послания, които се харесват на хората. Умнокрасивите проведоха една отвратителна кампания срещу нея преди втория тур, която отврати част от десните избиратели, които ги наказаха, гласувайки за Ваня Григорова", коментира бившият социалист.

По думите му "вкарването на темата за Крим и Путин на местни избори е абсурдно, но това беше част от тактиката на умнокрасивите".

"Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас.", каза по-рано, отново по БНР Жельо Бойчев, който също е от Инициативния комитет, издигнал Григорова.

"Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета, без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има "достатъчно индикации" за подобна жалба.

"Към момента говорим за фотофиниш", коментира той. Според него социолозите манипулативно са подвеждали избирателите вчера следобед.

"В щаба имахме информация за много откази и измествания на екзит половете. Ако си бил на терен, знаеш какви са нагласите и настроенията и те не подсказваха, че в София ще има голяма разлика.", добави бившият депутат от БСП.

Все още ЦИК не е публикувала данни от обработени 100% от протоколите, а към момента разликата между победителя Васил Терзиев и Ваня Григорова е около 4500 гласа.

Паскалев пък ясно обясни, че няма как Ваня Григорова да щурмува лидерството в БСП.

"Григорова не е заплаха за лидерския пост на Корнелия Нинова, защото не е член на БСП, посочи още Паскалев и подчерта, че Нинова се опитва да запази поста си в продължение на години, като отстранява от партията всеки, "който се опитва по някакъв начин да заяви претенции за поведението на лидерката".

Източник: dir.bg

6 Коментара

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 3 месеца

Тази нощ ГЕРБ и Сараите решиха да подарят кмет на София на ПП-ДБ и да спасят кабинета до Нова Година Влог на писателя Добри Божилов https://www.youtube.com/watch?v=7L24wKOmisc

Коментирай

емигранд

преди 3 месеца

Пожелавам успех в това начинание за да се докаже че изборният ден е протекъл с фалшификации. Би трябвало ВСИЧКИ ПОПРАВЯНИ ПРОТОКОЛИ И БЩЛЕТИНИ ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ЗАЩОТО СА ФАЛШИФИЦИРАНИ. ЦИК ДА ПОТВЪРДИ ТАЗИ ФАЛШИФИКАЦИЯ. УСПЕХ....УСПЕХ.

Коментирай

Чочо

преди 3 месеца

От 34 години вече, най големи манипулации и фалшификации се правят с ЦИГАНСКИЯ вот! Започна се с кебапчета и бира, по-късно им даваха по 20 лева, накрая - 300 !

Коментирай

Веско

преди 3 месеца

Паскалев, Защо гледаш като абортирала гугутка?! Нищо не можеш да направиш по въпроса!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

"Нито един член на Изпълнителното бюро на БСП не участва в кампанията на Ваня Григорова, каза съпредседателят на Левицата БСП-София заедно с Инициативния комитет".Това още един път доказва,че м'амзел дьо Крушовица играе с ПропадналиПедали.Сигурно се отблагодарява за милионите,които нагуши покрай сделките с оръжие за бандерлозите и се надява пак да допуснат нея и помиярите и'до копанята!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.