Отрочето на ДС започва да си показва рогцата още отсега

https://svobodnoslovo.eu/politika/otrocheto-na-ds-zapochva-da-si-pokazva-rogcata-oshte-otsega/116345 SvobodnoSlovo.eu
Отрочето на ДС започва да си показва рогцата още отсега

Това е била и основната защитна теза на всички нацистки военнопрестъпници - че са защитавали родината и са прилагали закона. Както е известно, тази защитна теза е отхвърлена, защото да работиш за един потиснически и престьпен режим не е "работа за родината" и да прилагаш престъпни закони, които отричат самата идея за свобода и човешко достойнство, не е спазване на законността, а престъпно безправие, облечено в законова форма. Това в общи линии гласи известната юридическа формула на Радбрух, чрез която са осъдени много нацисти. Писал съм за нея в научна студия.

Та, отрочето на ДС започва да си показва рогцата още отсега. Родината била защитавала фамилията му... Безсрамник! Защитавали са статута на България като съветска колония и еднопартийния и личен режим на Тодор Живков. С кръв, репресии и терор са ги защитавали. С низости и мръсотии, с които са съсипвали хиляди съдби. Това са правили. Това са защитавали! Нищо повече и нищо по-малко! Бре дебелокожо, бре нагло, бре...

Автор: Д-р Борислав Цеков, Център за нова Европа

trud.bg

3 Коментара

Иван Пеев

преди 7 месеца

Те и главорезите на Никола Гешев се работи в полза на "държавата", но демократичните антло-америсанци бомбардираха София и Пловдив. "Политически корекният доктор" Цеков, да си разсъждава на ум. Това, че Европа затъва, не означава, че трябва да ги следваме. Имаме нужда от демокрация е не от нов Интернационал като ЕС. Само слабият и некадърният се уповава на миналото, силният и можещия показва превъзхоство. Анадъмо "докторче"?

Коментирай

t_ab

преди 7 месеца

Един германски капитан на подводница е оправдан на Нюрнбергските процеси, защото се е сетил да каже, че не е правил нищо по-различно от американските или английските капитани на подводници.

Коментирай

Зелена брада

преди 7 месеца

Цеков, гръмни се! Жалък си! С психодесни "аргументи" не вървиш!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.