Парламентът е блокиран до сряда, вотът на недоверие продължава да е на дневен ред

https://svobodnoslovo.eu/politika/parlamentat-e-blokiran-do-sryada-votat-na-nedoverie-prodalzhava-da-e-na-dneven-red/121279 SvobodnoSlovo.eu
Парламентът е блокиран до сряда, вотът на недоверие продължава да е на дневен ред
Малко след 09:00 часа депутатите не успяха да съберат кворум за начало на пленарния ден. След като липса на кворум провали гласуването на вота на недоверие към правителството вчера, при първата регистрация днес това се повтори. След като и вторият опит на успя, парламентът не започна работа. Опит законотворчеството да се отпуши ще има отново в сряда в 09:00 часа.
При първият опит се регистрираха общо 78 народни представители, въпреки че залата бе видимо пълна. 

.

 Регистрираните депутатите бяха предимно от групите на ПП-ДБ и БСП. Регистрираха се и двама депутати от ГЕРБ, както и независимият Радостин Василев.

ИТН, "Възраждане", ДПС и ГЕРБ не се регистрираха в зала, въпреки че присъстваха.

Така продължава сагата от вчера - парламентът нито може да отхвърли, нито да приеме вота на недоверие към правителството.

След 10 минути предстои "нова порция регистрация", посочи председателят на НС Росен Желязков.

Новата порция също не успяМалко след 09:20 часа започна втори опит за събиране на кворум. И той беше неуспешен - при пълна зала, таблото показваше, че в нея има само 79 души.

Отново се регистрираха единствено групите на ПП-ДБ и БСП. Имаше и по един регистриран депутат от ГЕРБ и "Възраждане", както и Радостин Василев, който не членува в парламентарна група.

ДПС и ИТН не се регистрираха изобщо. ГЕРБ и "Възраждане" също масово прецениха да не регистрират готовността си за работа. 

Така председателят на НС Росен Желязков разпусна заседанието. Депутатите ще се съберат отново в сряда - 22 ноември, в 09:00 часа. 

ФрогНюз

1 Коментара

песимист

преди 5 месеца

А за тези 4 дни, в които не работиха, заплати ще им се начислят ли? Защото всеки нормален работник би останал без 4 надника, нали! Ама понеже заплатите им идват от нашите данъци...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.