Парламентът събра кворум, гласува оставката на Желязков. ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

https://svobodnoslovo.eu/politika/parlamentat-sabra-kvorum-glasuva-ostavkata-na-zhelyazkov-gerb-i-dps-napusnaha-zalata/132440 SvobodnoSlovo.eu
Парламентът събра кворум, гласува оставката на Желязков. ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

Паламентът събра кворум при втория опит. Регистрираха се 125 депутати: един от ГЕРБ-СДС, 58 от ПП-ДБ, нула от ДПС, 22 от БСП, десет от "Има такъв народ" и само един от независимите депутати.

Председателят на НС Росен Желязков предложи да се включат две извънредни точки, като едната засяга Проект за решение за осигуряване на средства на "Мини Марица Изток“, а втората - искането за неговото отстраняване. Той предложи точката за мините да е като първа за днес, а за негового отстраняване - като номер 5, като обаче работното време днес продължи до нейното приемане.

Точката първа се прие. Точката втора също, но беше поискано прегласуване. 128 бяха за, 103 против. 

Асен Василев поиска процердура и предложи точка 5 да стане точка 1.

Делян Добрев направи обратно предложение. "Разбирам опитите на "Промяната“ да блокират бъдещето на мини "Марица Изток“ и ние това няма да го допуснем“, заяви той. Денков поиска процедура и той, но Желязков го отряза - "Режим на гласуване“. 129 народни представители подкрепиха предложението на Василев. Желязков се оттегли, като предаде воденето на заседанието на Росица Кирова.

ГЕРБ и ДПС напуснаха залата.

Липса на кворум провали началото на днешното заседание в парламента. Депутатите от ГЕРБ и ДПС не се регистрираха при първоначалната покана от Росен Желязков и той даде 30-минутна почивка.

Втората регистрация беше обявена за 9:30 часа. Доста след уреченото време, депутатите от ГЕРБ започнаха един по един да влизат в пленарната зала и да заемат отредените им места. В 9:40 часа в залата влезе и Делян Пеевски.

Желязков влезе в залата в 9:42 часа и прикани колегите си да се регистрират. Кворумът се събра и се удари звънецът за начало. 

https://epicenter.bg/

2 Коментара

Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

преди 1 седмица

Този плужек и любовник на мутресата Румяна Бъчварова потули аферата КОСТИБРОД и за награда Боко Тиквата го издигна. Костинбродската измама на ГЕРБ Автор: Явор Дачков, в. Галерия http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/kostinbrodskata-izmama-na-gerb Работата е там, че пропагандаторите на „Костинбродската афера” не могат да отговорят на простия въпрос – защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.