Първата целувка или първата среща с Борисов помни проф. Герджиков? Импровизации

https://svobodnoslovo.eu/politika/parvata-celuvka-ili-parvata-sreshta-s-borisov-pomni-prof-gerdzhikov-improvizacii/7062 SvobodnoSlovo.eu
Първата целувка или първата среща с Борисов помни проф. Герджиков? Импровизации

Ще създам импровизиран щаб, който да се бори със здравната криза. Тази откровена глупост изръси проф. Анастас Герджиков пред десетина организирани „фенове“ в Шумен. Но кандидатът на Бойко Борисов не спира дотук. Ще направя неформален кризисен щаб с най-добрите лекари и експерти срещу коронавируса. Този път обещанието е дадено пред други десетина души, този път в Търговище.

Барон Мюнхаузен: Умно лице все още не означава, че човекът е умен, господа. Всички глупости на земята се вършат именно с този израз на лицето. Усмихвайте се, господа, усмихвайте се! Ще отмине, както отминава денят…

Нещо такова се получава. Симпатичният пират капитан Джак Спароу също има мнение по въпроса: "Той импровизира ли или говори глупости? Мисля, че само си върти очите…".

Импровизация означава извършване на действие или създаване на нещо на момента като израз на моментните усещания. Би ли се съгласил кандидатът на Борисов и ГЕРБ да бъде лекуван чрез импровизации?

Импровизацията означава още да се прави нещо без предварителна подготовка. Предлаганият от Герджиков щаб така ли ще работи? Ще решава съдбата на българите без подготовка? Без анализи? Без изслушване мненията на експертите?

Очевидно ректорът-кандидат за държавен глава се опитва да копира своя патрон – баш импровизаторът Борисов. Той например нарича контролните разписки от машинното гласуване квитанции… „Шъ подменят квитанциите, - вика бившият премиер из страната.

Лидерът на ГЕРБ типично в свой стил: Парите в чекмеджето в спалнята е постановка на Радев. Страхотна импровизация, няма спор. Радев изпратил дама или екип, които няколко пъти влизали в спалнята на тогавашния премиер, нареждали пачки евро и кюлчета злато, туряли пищова отгоре и щрак - готов компромат. Къде е бил през това време клетия Борисов и охраната? Получава се: Да живеят импровизациите!

В Търговище Герджиков обещава друга форма на борба с ковид - неформален щаб. Неформален означава неофициална форма на действие, работа и пр. Неформален е доста различен от импровизиран. Кое от двете Герджиков не уточнява. Кампания е, може да се говори всичко, най-вече глупости.

Един пример, но и въпрос към кандидата проф. Герджиков: ПР-идеята полк. Митева да бъде представяна като майка героиня на три деца в предизборната кампания импровизация ли е или неформално твърдение? Защото се оказа, че тя е родител на едно дете, а не на три, както тръби пропагандната машина, а и самата тя.

Участниците в срещите „с народа“ на Анастас Герджиков се броят на пръсти. Това със сигурност депресира професора.

Чувството, че са подкрепени от хора, които са участвали в управление, което е ограбило България също действа потискащо.

Виждайки поведението и чувайки какво говори Борисов – това пък е направо съсипващо.

Дали трябва в такъв случай да сме снизходителни към Герджиков и Митева? Жартви на ГЕРБ и Борисов ли са те? Проблемът не е наш. Конкуренцията със сигурност е доволна, защото процените на доверие растат.

Първата целувка или първата срещу с Борисов помни проф. Герджиков? Импровизирайте, професоре. Поне вече сте убеден, че нищо казано на срещата с Боса няма общо с действителността.

Даниела Минчева

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.