Павела Митова: Позицията на властта към Македония е национално предателство

https://svobodnoslovo.eu/politika/pavela-mitova-poziciyata-na-vlastta-kam-makedoniya-e-nacionalno-predatelstvo/133538 SvobodnoSlovo.eu
Павела Митова: Позицията на властта към Македония е национално предателство

Ще се стремим да покажем още повече нашата експертиза, тъй се доказа, че тя продуктивна.

Това каза кандидат-депутатът от ИТН Павела Митова в ”Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Тя коментира присъствието ѝ в избирателните листи и за българското Народно събрание, и за Европейския парламент така: ”Ще се съобразя с отреденото от българските граждани, но ще взема предвид и мнението на колегите ми, защото е важно да знаеш къде ще бъдеш най-полезен.”

По отношение на Северна Македония тя посочи, че „позицията на България е била национално предателство и даде предпоставка на македонските власти да смятат, че сме лесно манипулируеми от чужди сили”. „Антибългарското говорене отчита параметрите на нашата слабост”, допълни Митова.

По темата за Зелената сделка тя беше категорична, че трябва да бъде предоговорена. „Не само България може да предоговори Зелената сделка, Европейският съюз може да го направи”, каза политикът. Тя е на мнение, че тази сделка поставя Европа в по-трудна позиция за развитието на бизнеса и икономиката на континента. Политикът посочи, че такъв тип енергийна политика превръща България от износител във вносител.

Митева бе категорична, че ИТН подкрепят развитието на ядрената енергетика в страната. Тя посочи, че трябва да има диверсификация на енергийните източници. „Не можем да разчитаме само на фотоелектрическите централи, защото те не могат да балансират системата”, заяви кандидат-депутатът от ИТН.

По темата за размера на минималната работна заплата Митова каза, че трябва да има почасова ставка, която да бъде различна спрямо различните индустрии и райони.

За минималната пенсия тя заяви, че водената досега политика е грешна. По нейни думи трябва да се има предвид, че първоизточникът на проблема е демографската криза, тъй като има дисбаланс между приходната и разходната част в бюджета.

Митева изрази надежда, че България скоро ще може да влезе в сухопътния Шенген.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.