Пеевски отвърна на Радев: Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен

Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията, да се крие зад пълния си имунитет, каза още той

https://svobodnoslovo.eu/politika/peevski-otvarna-na-radev-ochakvam-da-si-podade-ostavkata-i-da-go-vidya-na-politicheskiya-teren/126308 SvobodnoSlovo.eu
Пеевски отвърна на Радев: Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен

Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията, да се крие зад пълния си имунитет, каза още той

Искам институциите да започнат да работят, да има ново начало, хората да получат правосъдие, всички да са равни. Чудесно е всичко, което казва Мистър Кеш, да бъде проверено. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Единственото, което е чудесно – изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на политическия терен.

Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията, да се крие зад пълния си имунитет. Интересното, което прокуратурата каза днес, е, че не могат да предприемат действия, защото той имал имунитет. Значи чакаме имунитета му съвсем скоро да падне. Има си процедура за сваляне на този имунитет.

Нека прокуратурата ни даде данни – има ли нещо, няма ли. Аз нищо не твърдя. Чакам отговор от прокуратурата и от службите“, посочи той. 

„Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата, че нямат абсолютно нищо за съветниците на президента, аз още не съм си подал питанията.

 

Няколко години се говори за пътя на Копринката, за Сотир Ушев. Никой не реагира от органите“, заяви още Пеевски.

„Според мен има много касиери, има много малки кученца, които влачат плячка в тъмната институция“, посочи още Пеевски. 

Той заяви, че е готов да свидетелства, ако има данни. „Днес изпращам много неща, които са от медиите, много неразследвани неща. Ако има въпроси – аз съм наличен винаги да отговоря“, заяви депутатът. 

„Страх имаше в очите на президента. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен. Да стане политически лидер, да има достойнство да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Това е достойнство.

 

Единственото, което е недостойно, е тази партия да е финансирана с мръсните пари от неговите служебни мандати.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.