Пеевски: Веднага ще свалим това правителство, ако...

Пореден цирк, загуба на време и харчене на парите на българския данъкоплатец - така той определи намерението на БСП да внесат нов вот на недоверие срещу кабинета "Денков"

https://svobodnoslovo.eu/politika/peevski-vednaga-shte-svalim-tova-pravitelstvo-ako/118457 SvobodnoSlovo.eu
Пеевски: Веднага ще свалим това правителство, ако...

Пореден цирк, загуба на време и харчене на парите на българския данъкоплатец - така той определи намерението на БСП да внесат нов вот на недоверие срещу кабинета "Денков"

Ще подкрепяме правителството, докато следва евроатлантическия път на България и работи за хората. Това народният представител от ДПС Делян Пеевски, след като внесеният от опозицията вот на недоверие срещу кабинета бе отхвърлен от мнозинството в зала.

Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, веднага ще свалим това правителство. Второто е - ако не работят за хората. Ако министрите не се заемат много сериозно да решават проблемите на хората и да видим реално подобряване на стандарта на живот, ние ще се оттеглим от тази подкрепа, категоричен бе Пеевски.

Важно е това евроатлантическо мнозинство да го има, подчерта той. И коментира предстоящото приемане на парламентарна декларация за Израел: "Пълна подкрепа на Израел срещу агресора от "Хамас"".

По повод подготвяния от БСП още един вот на недоверие народният представител от ДПС заяви: "Пореден цирк. Видяхте - загуба на време на всички и на пари на българския данъкоплатец. Вместо да си вършим работата, се занимаваме с цирковете на проруската опозиция!".

В отговор на въпрос за евентуална смяна на министри при ротацията на премиера, Делян Пеевски коментира: "Има достатъчно време дотогава. Ние ще кажем кого подкрепяме и кого не, нека дойде времето за това. Март е далече."

Промените в Конституцията ще бъдат подкрепени, това е ясно на всички, излишно е да го коментираме. Това няма да бъде причината правителството да си тръгне, заяви още Пеевски.

Според него становището на Венецианската комисия е добро. Няма нещо неочаквано за нас. Дори сме доволни от това, което казват, заяви Делян Пеевски. Но допълни, че е изненадан от промяната в позицията на Комисията.

Досега, толкова години се говореше, че трябва да лишим главния прокурор от права. А това становище е обратното - в него се казва, че се лишава главният прокурор от прекалено много права. За мен това становище е странно, ще го дискутираме с колегите. Ние сме за пълно орязване на правомощията на главния прокурор, но ще чуем и колегите с какво искат да се съобразим от становището на Венецианската комисия, коментира Делян Пеевски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.