Перничани: Ето я шавливата калинка на кмета – губернатора Людмил Веселинов

https://svobodnoslovo.eu/politika/pernichani-eto-ya-shavlivata-kalinka-na-kmeta-gubernatora-lyudmil-veselinov/138948 SvobodnoSlovo.eu
Перничани: Ето я шавливата калинка на кмета – губернатора Людмил Веселинов

Сигнал осветли политическата пеперудка Людмил Веселинов, който в момента го играе областен управител.

Публикуваме пълния текст на писмото до редакцията без редакторска намеса:

Здравейте, уважаема редакция! Пишем Ви от миньорския град Перник с няколко много интересни сигнала за шавливата калинка на кмета Станислав Владимиров – областния управител Людмил Веселинов, които се надяваме да са интересни за читателите ви. Желаем успех!

Людмил Веселинов е поредния антигерой, минал през редиците на „Отворено общество” и Меглена Кунева, който по време на служебните кабинети на Румен Радев минава за „независим експерт“ и силно подкрепя президента, а след това първи се отрича от него.

През първите 9 месеца на кабинета „Денков-Габриел” Людмил Веселинов вече е явен защитник на „Продължаваме промяната” и Денков, а след това се отказва и от тях. За перничани той е партиен хамелеон, нагаждач и лична секретарка на кмета на Перник.

Докато висят в задръстванията всяка сутрин перничани виждат как черният служебен джип го вози на работа от София на служебни разноски с парите на миньорския град.

Назначен с решение на служебния кабинет през 2021 г. със съмнителна автобиография – почти колкото всички „кадри”, които сам е назначил в областната управа.

Художник, работил в борда на НДК, откъдето си тръгна след скандал и разследване за корупция. После е бил член и председател на Съвета на директорите на Държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД. Бивш сътрудник на депутат от СДС, след което се изстрелва до областен управител.

Накратко – ще го откриете там, накъдето духа вятърът. Последно е забелязан на събитие на бивш министър от НДСВ на разговор за „консервативното дясно”, където присъствието му е по-скоро карикатурно.

Работата му е без коментар. Изгубен е в безбройни граждански договори и партийни назначения и се крие от важни проблеми като например безводието в Перник.

Проблемите си решава като ги прехвърля на някой друг. Последната му кадрова разправа е с директора на пернишката болница, с когото работи добре три години, но изведнъж решава, че трябва да смени.

В миньорския град се говори, че Людмил Веселинов управлява некомпетентно и непрозрачно – не зачита Закона за достъп до обществена информация, а на сайта на Областна администрация няма да видите нито едно обявление по Закона за обществените поръчки.

В Перник сме убедени, че гражданските му договори са детска заигравка в сравнение с останалите договори, които е подписал. Време е губернаторът да бъде обстойно разследван и наказан, а схеми му – разбити, завършва сигналът.

Източник: narod.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.