Петър Волгин прие номинацията на "Възраждане" за евровота, излиза в отпуск като водещ на БНР

https://svobodnoslovo.eu/politika/petar-volgin-prie-nominaciyata-na-vazrazhdane-za-evrovota-izliza-v-otpusk-kato-vodesht-na-bnr/131277 SvobodnoSlovo.eu
Петър Волгин прие номинацията на "Възраждане" за евровота, излиза в отпуск като водещ на БНР

Известният журналист Петър Волгин се впуска в политиката. Той е приел номинацията на "Възраждане" да бъде включен в тяхната евролиста.

Във връзка с номинацията му за кандидат в изборите за Европейски парламент през 2024 г., водещият на предаванията "12 плюс 3" и "Политически НЕкоректно" по програма "Хоризонт" на БНР Петър Волгин е в платен отпуск, считано от 8 април, съобщиха на сайта си от Българското национално радио.

Докато той е в отпуск, водещ на предаването "Политически НЕкоректно" ще бъде Силвия Великова.

Припомняме, че в началото на април структурата на "Възраждане" във Варна номинира Петър Волгин за кандидат на партията за евродепутат.

Решението беше обявено на пресконференция от депутата от "Възраждане" Коста Стоянов, излъчено във фейсбук страницата на партийната структура. За това, че Волгин ще бъде предложен за евродепутат от тази партия се говори неофициално от месеци.

"Вие от медиите ни дадохте една добра идея за номинация на един ваш колега и ние, "Възраждане" харесахме тази идея и проучихме тези възможности. И номинирахме вашия колега Петър Волгин да бъде в листата за европейския парламент", каза Стоянов.

Преди няколко дни лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че 47 структури на "Възраждане" в цяла България са номинирали Петър Волгин за кандидат за евродепутат от "Възраждане". 

Той е популярен водещ от БНР, а името му се свързва с обективна журналистика. Дори доклад на СЕМ, свързан с неговото предаване, потвърждава присъствието на плурализъм в работата му или именно присъствието на всички гледни точки по важни за обществото ни въпроси”, коментира Костадинов на стената си във Фейсбук.

В потвърждение на професионализма на Петър Волгин са и множеството награди, които е получавал, сред които са номер 1 на програма "Хоризонт" през 2014 г., през същата година получава и  наградата "Сирак Скитник" за най-добър журналист на БНР за 2002 г.,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика 2020 г. и др.

Срещу тоталитаризма на Брюксел изпращаме свободни и способни личности, пазители на истинските европейски, християнски ценности, каза още Костадинов.

https://epicenter.bg/

6 Коментара

Хубав начин

преди 3 седмици

да го елиминират като алтернатива,парите не са изпускане!

Коментирай

Бля, бля

преди 3 седмици

Ееее и БНР вече ще е соросоидна медия на 100%след като предаването " политическо Некоректно ще се води от Силвия Великова ще б де абсолютно коректно към шментите капели ако козяк реши ,че са му нужни в НС.

Коментирай

Стоян Вичев

преди 3 седмици

Петър Волгин и той селски тарикат, няма да работи в София за три хиляди (3 000) лева, а ще дреме в Брюксел за петдесет хиляди (50 000)! Костадинов и "Възраждане" и те на далавера, няколко хиляди гласа повече от балъците! Честито на лапнишараните, че с гласуване нещо ще се промени към по-добро!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.