Плевнелиев - от "Дондуков" 2 до "Диалози за вагината"!

https://svobodnoslovo.eu/politika/plevneliev-ot-dondukov-2-do-dialozi-za-vaginata/25185 SvobodnoSlovo.eu
Плевнелиев - от "Дондуков" 2 до "Диалози за вагината"!

На кафе в "На кафе" се появи президентът (2012-2017 г). Росен Плевнелиев. След напускането му на сградата на "Донкуков" 2 това е първата му привидно неформална поява на малкия екран.

Падението за бившия държавен глава е пълно и безвъзвратно. Той скочи от най-висшата полическа сцена направо в "Диалози за вагината". Гала се прочу именно с това, с първото пряко излъчване от вагината в едно от незабравимите епизоди на "На кафе". И това преживя клетият зрител на Нова телевизия.

"Искам да споделя нещо с вас - за мен от последните месеци на мандата бе много важно да попия от мъдростта на президентите на големи държави. Проведох разговори с президентите на Германия, САЩ, Полша. С тях говорихме за това какво прави един президент след края на мандата. Говорихме за фондациите - като продължение на идеите и мисията на всеки един президент. Затова създадох "Решения за бъдещето", каза Плевнелиев.

Той се похвали, че е завършил две книги. Първата е с акцент работата и опита му като президент. Втората - "Извадки от моя дневник" е с личния му поглед върху събития от българската и световна съвременна история.

Плевнелиев се похвали с целите на фондацията си и заяви, че акцентът в работата й е мирът и образованието за младите хора.

Експрезидентът си спомни как се е опълчил срещу президента на Русия Владимир Путин и заяви, че се "нагледал на силни хора". "Но за мен силен е този лидер, който изгражда силни институции. Институции с лице към младите и предприемчивите, а не към силните на деня. Мир, образование, иновации - това са вълшебните думички за моята фондация", заяви Плевнелиев.

От своя страна д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет", допълни, че се надява да допринесат за "движение в правилната посока". "Имаме необходимост от нов потенциал", отбеляза Врабевски.

"Аз"-ът на Плевнелиев обаче надделя в кафе лакърдията и той не пропусна да се похвали как и къде гостувал и какви идеи почерпил. Като пример той даде контактите си със сина на Шимон Перес в Израел и заяви, че иска чрез фондацията си да създаде "балканско училище за мир".

pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.