Политолог: След седмица ще настъпим поредната мотика

https://svobodnoslovo.eu/politika/politolog-sled-sedmica-shte-nastapim-porednata-motika/53903 SvobodnoSlovo.eu
Политолог: След седмица ще настъпим поредната мотика

Песимист съм, че хората правят причинно-следствената връзка, че нещата в държавата се случват благодарение на тях и затова да отидат да гласуват. Много е омръзнало на хората и това, че за две години отиваме на пети избори. И то след седмица предстои поредната мотика, която ще настъпим.

Това заяви пред Българското национално радио политологът доц. Петър Чолаков от Института по социология и философия към Българската академия на науките. 

Според него хората винаги действат емоционално, а после намират рационални доводи, с които да обосноват решението си. 

Чолаков е на мнение, че изборите на 2-ри април няма да произведат различен резултат. За да се случи това, по думите му трябва “или "сегашните играчи изведнъж много да се разхубавят и някакви невероятни послания и нови тези да ни представят, или страхотни скандали да ги споходят, или да се появят някакви нови харизматици".

"Предлага ни се същото. Знаем дефиницията за лудост каква е - правиш едно и също, а очакваш различен резултат", обясни Чолаков.

Според социолога от “Маркет линкс” Добромир Живков ще има още избори, но е спекулативно дали те ще са едновременно с местните или с европейските догодина. 

“Вотът на 2-ра април ще е поредният междинен резултат, който ще премери кое от двете течения в българското общество започва да взема някакъв превес", смята Живков.

frognews.bg

 

 

 

Той обаче счита, че все още е възможно да има промени в настроенията на избирателите - около 10-15% от гласоподавателите ще вземат своето решение и ще се насочат към определени политически сили в последните дни преди самия вот.

 

 

 

“Има и умора, и пренасищане у хората от пет поредни кампании за предсрочни парламентарни избори”, смята социологът.

3 Коментара

Цветан Николов.

преди 1 година

Бъдете за Неутрална България. Бюлетина номер 6.

Коментирай

Дани С.

преди 1 година

Правилният избор е Възраждане - с бюлетина № 3.

Коментирай

Цветан Николов.

преди 1 година

Вместо плагиата Костадинов, предпчитам оригинала Сидеров. В тяхната коалиция също има Възраждане !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.