ПП-ДБ ще подкрепят Росен Желязков от ГЕРБ за председател на НС

https://svobodnoslovo.eu/politika/pp-db-shte-podkrepyat-rosen-zhelyazkov-ot-gerb-za-predsedatel-na-ns/54779 SvobodnoSlovo.eu
ПП-ДБ ще подкрепят Росен Желязков от ГЕРБ за председател на НС

“Продължаваме Промяната” - “Демократична България” ще подкрепят предложението на Росен Желязков от ГЕРБ за председател на Народното събрание. Това съобщиха на трибунка след проведените разговори днес от двете коалиции.

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че е постигнато споразумение председателят на правната комисия в НС да бъде от ПП-ДБ.

Двете коалиции са се разбрали председателят на НС да се избира на ротационен принцип - предложение, лансирано още в началото на 49-тия парламент от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. 

Желязков ще бъде председател на НС за срок от три месеца. Ако парламентът продължи да съществува след този период, ще има смяна. Ако се стигне до ротация, ще бъде сменен и председателят на правната комисия.

Двете най-големи парламентарно представени формации са изготвили общ списък със законопроекти, който ще предложат на останалите политически сили. Те касаят реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към еврозоната и Шенген, законопроектът за защита от домашно насилие.

Ще се търси и конституционно мнозинство за съдебна реформа.

Николай Денков заяви, че разговорите, които се водят в момента, са само за законодателни програми, а не за подкрепа на правителство.

frognews.bg

 

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.