ПП схема: Див лобизъм с новите лични документи

Божидар Божанов настоява за промени в законопроекта и пренасочване на финансирането

https://svobodnoslovo.eu/politika/pp-shema-div-lobizam-s-novite-lichni-dokumenti/111379 SvobodnoSlovo.eu
ПП схема: Див лобизъм с новите лични документи

Божидар Божанов настоява за промени в законопроекта и пренасочване на финансирането

Лобизмът в областта на електронната идентичност в България е показва анализ върху законопроекта на депутата от партията "Продължаваме промяната" Божидар Божанов, разкри от един експертите, който предпочита да запази анонимността си поради опасения за своето професионално бъдеще.

Предложеният законопроект на Божанов може да доведе до радикални промени в съществуващата система на електронна идентичност в България, ако бъде приет. Неговото отношение към електронното управление е ясно още от времето, когато бе министър на електронното управление –той бе инициатор на проекта BGID, представляващ българско приложение за електронна идентификация.

В настоящия момент Божанов планира да промени Закона за електронната идентичност, като принудително насочва финансирането на договора за новите български лични документи от Министерството на вътрешните работи към Министерството на електронното управление.

Според предложението на Божанов, част от договора за новите български лични документи ще бъде прехвърлена към "Информационно обслужване" АД, което ще отговаря за разработката на системата за електронна идентификация. Основната идея зад това е да се осигури прехвърляне на средства към Министерството на електронното управление, което е обосновано с цел по-бърза и ефективна реализация на проекта.

Въпреки аргументите на Божанов относно необходимостта от по-голяма автономност и ефективност, неговото предложение среща силно критика от страна на бизнеса и обществото. Критиците посочват не малко бъдещи проблеми, свързани с предложените промени.

Източник: narod.bg

 

3 Коментара

0000

преди 3 месеца

Тоя има вид на педал с един куп комплекси. Оплешивяващ с път по средата и боядисана коса. Поглед на педофил педал. Майко мила.

Коментирай

до 0000

преди 3 месеца

Ами, то ПП това и значи Пляс Педалите

Коментирай

Боги

преди 3 месеца

Не го гледайте как изглежда, а мислете какво се кани да прави! Оставка на всички и нови избори!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.