Правителство без ГЕРБ може да има само в коалиция между четири партии - ПП, БСП, ИТН, ДБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/pravitelstvo-bez-gerb-mozhe-da-ima-samo-v-koaliciya-mezhdu-chetiri-partii-pp-bsp-itn-db/6835 SvobodnoSlovo.eu
Правителство без ГЕРБ може да има само в коалиция между четири партии - ПП, БСП, ИТН, ДБ

Правителство без ГЕРБ може да има само в коалиция между четири партии - ПП, БСП, ИТН, ДБ. Една от тях ако се оттегли, няма мнозинство от 121, мандатът отива в ГЕРБ, а след това пак в БСП.

От ИТН вече се чу, че не искат Кирил Петков за министър. Това ще рече, че мандатът отива по-нататък по веригата.

То не е като да предложиш Николай Василев за премиер. То е все едно ПП да поискат Тошко или Слави да се оттеглят.

А ИТН няма причина да си отмъщава на новата партия, че не са харесали техните предложения за премиер на предишните избори - ПП тогава ги нямаше.

Ако ИТН държи на своето и се стигне до нови избори, най-вероятно ИТН въобще няма да ги има в следващ парламент, защото българите искат най-после правителство, и то без ГЕРБ.

Повече от две към едно са гласовете срещу ГЕРБ.

Ако Слави Трифонов иска да си пъхне пръста в колелото, да спре това желание, зъбчатите колела на общественото недоволство ще го засмучат и смачкат, този път докрай.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.