Правителството е подписало за „неограничен“ брой бежанци

https://svobodnoslovo.eu/politika/pravitelstvoto-e-podpisalo-za-neogranichen-broy-bezhanci/124580 SvobodnoSlovo.eu
Правителството е подписало за „неограничен“ брой бежанци

Правителството е подписало за „неограничен“ брой бежанци. „Не става дума за 500, за 6000, става дума за неограничен брой, по който ние нямаме право да взимаме отношение. Нашите управляващи са се съгласили на това – незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която показа документите какви точно ангажименти е поела България, пише obektivno.bg.

На 30 декември Съветът на ЕС взе решение България и Румъния да се присъединят частично към Шенгенското пространство. Допускат ни само по въздух и вода от март тази година.

„Правителството внася дезинформация и си служи с фалшиви новини“, каза Нинова. Поводът за коментара й беше прессъобщение на Министерския съвет. В него информацията, че ще приемем 6000 бежанци срещу частичен Шенген, беше наречена фалшива новина. На свой ред лидерът на БСП обвини кабинета в разпространяване на фалшиви новини.

Нинова показа Протокол към решението на Съвета на ЕС. Според него, страната ни е поела ангажимент за „незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“.

В Решението на Съвета на ЕС, както и Протокола към решението на Съвета са описани конкретните ангажименти за бежанците, които е поело правителството. В срок от три дни от заявката България трябва да даде отговор, а в срок от един месец незабавно да ги приеме. Без никакво право на мнение по отношение на броя на хората, които ще дойдат тук.

Тя заяви, че правителството е излъгало и е поет такъв ангажимент. „Става въпрос за неограничен брой“, подчерта Нинова.

https://otupor.com/

7 Коментара

Боклуци!

преди 3 месеца

Лопатата в главата ви е малко!Нищо не става от вас,освен храна на червеите!

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

Да. А сутринта, онзи съсел Станишев по бТВ, това било пресилено, оставали задълженията на Фронтекс и т.н... Нищо подобно! В заключителното решение на ЕК, всичко е пожелателно! Единственото сигурно са нашите ЗАДЪЛЖЕНИЯ - неограничен прием на мигранти!!! Изроди безподобни!

Коментирай

Ясно беше

преди 3 месеца

Това беше ясно още преди да го обявят официално. А и най-вероятно ще вкарат радикални елементи, защо....всеки мислещ може да се сети. Мекеретата са си мекерета, но тяхната съдба ги очаква зад ъгъла.

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

курвелия импексова е долна лъжкиня , не 6 хиляди а 60 хиляди другарко.

Коментирай

Гражданка

преди 3 месеца

Така и не разбрах позицията на Румъния, те подписали ли са това, което и ние?! Можем ли двете страни заедно да се противопоставим на подобно изнудване от Австрия?!

Коментирай

Вероника Петрова

преди 3 месеца

Аз не разбирам откъде имат пари тия бежанци,които идват от Афганистан,Сирия... за да ги дават на каналджии и разни тарфиканти,които да ги вкарват в ЕС.Като гледам не приличат на богати хора.Явно накой им дава пари ,за да идват тук и да се заселват тук. И не са хора,които бягат от война. И откъде накъде ние сме длъжни да ги приемаме,въпреки че те извършват престъпление щом нарушават нашата граница?

Коментирай

Re:Настапир

преди 3 месеца

Настапире, не знам как четеш, по диагонала или задълбочено, ама пак не си разбрал! Нинова точно това казва! Че сглобкаджиите СА ПОДПИСАЛИ за НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ МИГРАНТИ!!! Къде е излъгала?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.