Предлагат Лорер за шеф на БНБ, ако не стане еврокомисар

https://svobodnoslovo.eu/politika/predlagat-lorer-za-shef-na-bnb-ako-ne-stane-evrokomisar/112456 SvobodnoSlovo.eu
Предлагат Лорер за шеф на БНБ, ако не стане еврокомисар

 

 

Минало е изслушването при Урсула фон Дер Лайен

Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ от ППДБ, обмислят водещи фигури в групата. Според тях кандидатурата му била много по-добра и перспективна от тази на предишния претендент - Андрей Гюров, лансиран от Кирил Петков и Лена Бориславова. Гюров вече не бил актуален, коментираха депутати. Друг сериозен кандидат на ППДБ била шефката на ДСК Диана Митева. Финансовият министър Асен Василев каза, че задължително ще имат техен кандидат и че фаворитът на ГЕРБ за поста - сегашния гуверньор Димитър Радев се бил забавил с процесите по приемане на еврото.

Тази седмица Даниел Лорер и кандидатът за еврокомисар на ГЕРБ Илиана Иванова са били на прослушване при председателя на ЕК Урсула фон Дер Лайен. Все още не се знае какъв ресор ще получи България. Двамата отговаряли на въпроси за професионалната си кариера и интереси в различни области. Шефът на ЕК ще реши кой от двамата претенденти да бъде допуснат до интервю пред европарламента.

За да бъдат допуснати до устното интервю, кандидатите трябва да получат “да” от правната комисия на ЕП, която ги проверява за финансово състояние и конфликт на интереси. Имаше случаи на кандидати, които не бяха допуснати до интервю заради скрити заеми и недекларирани възнаграждения. Самото интервю е пред съответстващата на ресора комисия и продължава около 3 часа.

trud.bg

7 Коментара

Дърк Джентли

преди 10 месеца

Пази боже!

Коментирай

Бай Иван

преди 10 месеца

Ти го гониш през вратата, а той напира да влиза през прозореца!

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 10 месеца

Този долен и грозен Евреин, той ли ще става директор на Българската Национална Телевизия? Бахго у ГАЛФОНА!

Коментирай

Яни

преди 10 месеца

На всички важни постове се лансират българомразци. Така е заповядал повелителят на хаитянските негри от посолството на ФАЩ.

Коментирай

Умно момче

преди 10 месеца

Но продажно

Коментирай

Bad Face

преди 10 месеца

При всяко управление на “Продължаваме Промяната” България става реалити тип “Ергенът”, в което вместо булка се търси работа за семейство Лорер. Безценни кадри са.

Коментирай

Боже!

преди 10 месеца

И тоя като оная кривоуста Меглена – дялан камък. Ако му предложат, и мюфтия може да стане.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.