Премиерът Николай Денков, в присъствието на своя началник-кабинет Иван Модев, е пристискал министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да назначи Тенчо Тенев за заместник-министър на вътрешните работи

https://svobodnoslovo.eu/politika/premierat-nikolay-denkov-v-prisastvieto-na-svoya-nachalnik-kabinet-ivan-modev-e-pristiskal-ministara-na-vatreshnite-raboti-kalin-stoyanov-da-naznachi-tencho-tenev-za-zamestnik-ministar-na-vat/132110 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът Николай Денков, в присъствието на своя началник-кабинет Иван Модев,  е пристискал министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да назначи Тенчо Тенев за заместник-министър на вътрешните работи

Премиерът Николай Денков, в присъствието на своя началник-кабинет Иван Модев, е пристискал министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да назначи Тенчо Тенев за заместник-министър на вътрешните работи, свидетелства пред мен очевидец от “Дондуков” 1.

След неуспешните опити да бъде притиснат Калин Стоянов, Николай Денков прибира под крилото си Тенчо Тенев за съветник с всички екстри на привилегирован висш държавен служител.

За това първа съобщих в ПИК на 4 януари 2024 година. В този ден той се беше появил нахакано на предишното си работно място - софийския КАТ, возен от правителствена кола Форд-Мондео и служебен шофьор.

Скандалният бивш шеф на КАТ няколко пъти беше уволняван и възстановява н на работа, а на 11 май 2021 година, беше арестуван в Асеновград, при акция на “Вътрешна сигурност” на МВР. В края на септември 2022 година беше пенсиониран заради навършването на пределна възраст за работа в системата на МВР.

На 26 септември 2023 година ПИК първи съобщи, че Тенчо Тенев е хванат “на калъп” с любовница от руски произход, в дома му срещу Четвърто РПУ. Вбесената съпруга подава сигнал в полицията - неверният съпруг е извикан и предупреден да не посяга на жена си - по случая е образувана полицейска преписка и е започнато досъдебно производство.

На 18 април, в Съдебната палата, научих, че от разпита на анонимен свидетел АС16, по разследването за контрабанда и корупция в митниците,

става ясно следното: в дома на Бойко Рашков се е състояла среща на Живко Коцев, Георги Георгиев (отстранения от Калин Стоянов началник “Вътрешна сигурност” на МВР), Тенчо Тенев, съветник на премиера Николай Денков и 31-годишният бизнесмен Стефан Димитров (който отишъл на срещата заедно с главния секретар на МВР); обсъждало се е как да бъде дискредитиран Калин Стоянов,

за да бъде отстранен, Живко Коцев да стане министър, Георги Георгиев - главен секретар.

Сглобката се разпадна и ротацията не се състоя, защото от ППДБ поискаха Калин Стоянов да бъде сменен с Ивелина Дундакова, сестра на Захари Карабашлиев, главен редактор в “Сиела” - фирмата, която осигурява машините за гласуване.

Стефан Димитров и баща му Марин Димитров бяха арестувани на 4 април, арестувана беше и Петя Банкова, директор на Агенция “Митници” - заедно с Живко Коцев, бивш главен секретар на МВР, те са обвинени в Организирана престъпна група (ОПГ) за контрабанда и корупция.

Калин Стоянов потвърди получената от мен информация: С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия,носейки торба с лъжи. Само напомням, че от събраните до момента доказателства по делото, водено от СГП, ДАНС и КПК, по безспорен начин е установено, че лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков.

Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи.

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?

Соня Колтуклиева

2 Коментара

овенко дамугонабутев саборетинов - съвременен комсомолец

преди 1 месец

Четирима педерасти , четирима весьолъйх друга Екипаж на долен дамаджан.

Коментирай

BLIMAN

преди 1 месец

..този г-н Т. Т. и той там е "цъфнал"...сигурен, че ще успее нещо да чопне.....та малко му беше като шеф на КАТ..?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.