Продължаваме да се остявяме да ни правят на маймуни. От утре токът за бита поскъпва с 4%, а цените на топлофикациите остават почти същите

https://svobodnoslovo.eu/politika/prodalzhavame-da-se-ostyavyame-da-ni-pravyat-na-maymuni-ot-utre-tokat-za-bita-poskapva-s-4-a-cenite-na-toplofikaciite-ostavat-pochti-sashtite/112533 SvobodnoSlovo.eu
Продължаваме да се остявяме да ни правят на маймуни. От утре токът за бита поскъпва с 4%, а цените на топлофикациите остават почти същите

Продължаваме да се остявяме да ни правят на маймуни. От утре токът за бита поскъпва с 4%, а цените на топлофикациите остават почти същите.

Някой тъпанар ще каже: е, кво толкова... Да му обясня, щото е тъп: за последната една година цените на горивата спаднаха с около 30%, цените на газа поевтиняха с 50%, а цените на тока на свободния пазар /демек за бизнеса/ намаляха двойно. Понеже цените на горивата и на тока са в основата на почти всички производства - от компотите до компютрите, при такива драстични спадове на енергоносителите е нормално да очакваме КЕВР да обяви намаление на тока и парното, а не увеличение. Нормално е и бизнесът да прояви "социална отговорност" и да обяви поне "несимволично" намаление на стоките си, след като предната година вдигнаха всичко двойно. Но не - нито КЕВР намалява цени, нито стоките в магазините поевтиняват. Къде тогава отиват огромните печалби, които в момента се реализират от тези драстични разлики в цените на основните суровини - горива и ел. енергия за бизнеса?

Нормално е да очакваме сериозно вдигане на заплатите във всички сектори. Да, ама не! Държавата се възползва от тази абсурдна ситуация, за да пълни бюджета от ДДС, постъпленията от който данък прогресивно се увеличават от инфлацията.

Нормално - пенсиите се вдигат с 12%, заплатите на администрацията с 10%. Трябват много пари. А ние с гайдите какво да правим? Говоря за работещите в частния сектор и хората със свободни порфесии, където възнагражденията през последната година почти не са мръднали нагоре.

Накратко: едрият бизнес и държавата са направили едно огромно ОПГ, което си е поставило за цел да ни дои до полуда и да надува цените на всичко, щото Трайчо си трайка. Оревахме орталъка за пилона на Рожен, а си траем за всичко останало. Готови сме на бунт в подкрепа на оня сибирски злодей, но не и заради друго. В момента управлението на ГЕРБ-ПП-ДП е откровено проинфлационно и антилиберално, защото се защитават интерсите не на обикновения данъкоплатец /обикновените хора и малкия бизнес/, а на картелите и олигарсите. Аз не съм чул от нито един чиновник на управленска позиция да каже, че милата ни таковина ще провежда политика на подкрепа на малкия и средния бизнес, каквито заявки имаше по време на първото правителство на ПП-ДБ.

Прощавайте, ама БГ-народът много ми прилича на кравата, дето я връзват с гръб към бика, за да не вижда какво точно й се случва, пък и да не може да бяга. Няма да навлизам в подробности, за да не изгубим тийнейджърската аудитория.

Мечтата на Баце се сбъдна - ний да си работим кат пчелички, а те си раздават пачките и кюлчетата.

Емил Василев 

2 Коментара

Иванов

преди 10 месеца

Какво да направим бе г-н Василев. Процентът на такива журналисти, или просто будни граждани , имащи достъп до медиите е смешно малък. Цялата ни медийна машина с десетки издания има съвсем други задачи. Погледнете само двата Пловдивски сайта, каква мерзост са пуснали с удоволствие за четене. Военната ни индустрия, която захранва сега Украина увеличила "200% ръст бележи износът на оръжия, храни 70 000 българи " В другия сайт пък са щастливи, че "Инвестициите в отбрана ще станат 2% от БВП през 2024 г." Става дума за милиони, които трябва да се налеят в Американската военна индустрия, при цени като на платените изтребители. Светът е полудял, нашите"политици" просто чупят всички рекорди по роболепие.

Коментирай

gaksan

преди 10 месеца

Ще продължават, нали сте фенове на ППДБ. Още много ще ги натворят, тепърва предстои.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.