Прокуратурата проверява Бойко Рашков

https://svobodnoslovo.eu/politika/prokuraturata-proveryava-boyko-rashkov/6683 SvobodnoSlovo.eu
Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Искането е отправено в началото на седмицата.

Пред "Дневник" Рашков заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова коментира, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на "Продължаваме промяната", заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена. Няма официална информация дали има такъв сигнал.

Рашков е спряган неофициално за министър на вътрешните работи в редовен кабинет, но засега от "Продължаваме промяната" не са коментирали тази версия

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.