QUI BONO, РАДЕВ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/qui-bono-radev/115960 SvobodnoSlovo.eu
QUI BONO, РАДЕВ?

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '3-и март комитет за референдум или преброяване за движение на президента? (обзор) 03.09.2023 22:30 6964'

Интересна идея се върти из медиите, Президентът обяви инициатива за референдум за запазване на Трети март като национален празник. Всъщност Трети март Е националният ни празник. Дали и как ще променят евроатлантиците Конституцията и ще я докарат ли дотам, като се вижда как се ритат помежду си всеки ден, е друг въпрос. Вече се заформя и Инициативен комитет с обичайните заподозрени, въртящи се около Президента. Бравос, хубуво, машаллах. Ама въпросът е тези хора, че не си ги представям как висят да събират подписи. Може и да има някаква организация или да се създава тепърва такава, но така ми изглежда като авантюра. Още повече, както вече казах, Трети март Е НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ПРАЗНИК!

Ако трябва референдум, Президентът може да го инициира и да внесе предложение в Народното събрание за гласуване. Най-вероятно парламентът ще отхвърли искането и едва тогава може да се пробва чрез подписка, която да бъде задължителна за Народното събрание, макар и от последният опит научихме, че задължителното може да се тълкува по много начини. 

Истината е, че скоро ще има оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Е Президентът най-вероятно замисля собствен политически проект. Няма лошо, но в случая с Трети март, не мисля, че това е начинът. Първо, подписката ще трае дълго време, няма необходимата организация и второ, Народното събрание пак може да не я гласува за произвеждане на референдум. И накрая - в България все още няма успешен референдум, не се знае колко човека изобщо биха гласували, за да е успешен. А това налива вода само в мелницата на враговете ни.

Та, затова - в чия полза, господин Президент!?!

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

#koй

преди 3 месеца

изчистването на този въпрос с референдум е наложителен. те няма да мирясат. рано или късно ще се наложи.по-добре,сега е моментът. наистина е редно първо да действа г-н Радев. след няколко години ,когато мозъците на младите ще са промити (те и сега не са малко), ще е невъзможно

Коментирай

#koй

преди 3 месеца

изчистването на този въпрос с референдум е наложителен. те няма да мирясат. рано или късно ще се наложи.по-добре,сега е моментът. наистина е редно първо да действа г-н Радев. след няколко години ,когато мозъците на младите ще са промити (те и сега не са малко), ще е невъзможно.

Коментирай

Мишо

преди 3 месеца

QUI BONO, Гунчева-Гривова?!

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 3 месеца

Пълна липса на логика - и според мен - опит да измамят народа. Защо? - Защото НИЕ си имаме Национален Празник - Трети Март. И не НИЕ трябва да правим референдум, а тези, които искат да подменят и сменят Празника ни. Нека тези отрепки си организират и подписка, и референдум - ако искат. Но не НИЕ - НИЕ си имаме нашия Трети Март.

Коментирай

#koй

преди 3 месеца

прав си ИК, но тук имаме работа с глупави хора. (класацията ми по ред:Глупак,алкохолик,психопат,шизофриник

Коментирай

#koй

преди 3 месеца

прав си ИК, но тук имаме работа с глупави хора. (класацията ми по ред:Глупак,алкохолик,психопат,шизофриник

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.