Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

https://svobodnoslovo.eu/politika/radan-kanev-pp-db-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid-nie-sme-na-parzalkyata-nadolu/136096 SvobodnoSlovo.eu
Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

"Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу".

Това коментира пред БНР Радан Кънев, който отново е избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

"Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще спират нашето падане, е абсолютно наивна. Тя показва липса на опит, липса на политическа годност. Това, от което имаме нужда, е много трудната задача едновременно да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, но не и да останем каквито сме, а да започнем много бързо да действаме".

Ако искаме да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време, категоричен бе Кънев в предаването "Неделя 150":

"Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха".

Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно, категоричен бе евродепутатът. И обясни: "Всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас".

По думите му в момента коалицията е върната към тесния си електорат.

Според него причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ:

"Суетата да искаме да управляваме сами с ¼ от депутатите и с подкрепата на партия, която е по-силна от нас, в случая ГЕРБ.

Очевидно за всеки беше, че партия с 60 депутата да поиска цялата власт и подкрепата на партия с над 60 депутата е такъв риск за самата партия, която го прави, и особено за нейните министри, които слага, жертва, в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да вършат реформи. Първо на безпомощност да вършат реформи. Второ – на безкрайно опитни политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти им поставяш на волето".

Радан Кънев вижда грешка на ПП-ДБ още през 2022 г.:

"Беше ясно, че целият свят е драматично променен след началото на войната, и че изолацията на ГЕРБ, много закономерна преди това, няма как да бъде водещото след това.

Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от управлението незабавно и да търсим вариант, при който от автентично доминиращата позиция, която ПП имаше в българската политика тогава, ГЕРБ да бъдат принудени да сътрудничат в осъществяването на реформи. От тогава, вече 2 години и половина, насам едно и също въртим – опитваме се да накараме ГЕРБ да правят реформи, което те не искат, само че взехме да го правим в момент, в който вече те бяха значително по-силни от нас".

Една от темите, по които Радан Кънев декларира, че ще продължи своята работа в ЕП, е "Зелената сделка". По думите му като законодателство "Зелената сделка" преминава като сделка за индустрията:

"Нова европейска индустриална политика, съобразена с новите реалности на глобалната търговска политика, които са много различни от това, на което Европа е свикнала, и това, което в голяма степен е заложено в договорите на ЕС за свободната световна търговия, която вече не съществува".

Въглеродните емисии не са елемент от "Зелената сделка", подчерта той. Кънев напомни, че още при влизането ни в ЕС за всеки български управляващ е било ясно, че хоризонтът пред въглищната енергетика е изключително тесен

Епицентър 

6 Коментара

р@д@н е американски агент и работи за цру

1 month before

р@д@н е американски агент и работи за цру! Подкрепя в ЕС лъгъбътъ извращенията на сащ, прокарва всякакви перверзии в ЕС и винаги е против България! радане, американски агенте, признай, че мразиш християнството! радане, американски агенте, признай, че мразиш България!

Коментирай

уИй

1 month before

"Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от управлението незабавно" - а сега трябва незабавно да изхвърлим от политиката паразитни американски партии като пп-дб, стефан янефци, армани сбърканяни с хаджиджендерофци, петер москофци и всякаква подобна измет! радан е параван на сащ! Зелената сделка радан да си я завре...... ЕС и НАТО са минало, което радан-педеран още не е научил! радан трябва да бъде изгонен от България, да му бъде отнето българското гражданство и да вземе някакво друго, не искаме в България раданофци, мразещи християнска България и прокарващи хомосексуалните "ценности" на сащ!

Коментирай

Фурашко чашков дамаджан

1 month before

Този мушморок "бай пишка"е голям лайнар и гъзолизец , вервайте ми , все пак толкова години съм бил в "службите" и в "тези" и в "онези".

Коментирай

Мангала-наркоман киро-дупнишкия циганин

1 month before

бай радан със гъз разпран да си купи вазелинче и да се надупи на килимче , че го чакат шиши , боко да му го набутат на дълбоко.

Коментирай

Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно ...

1 month before

Га ядохте кюфтетата, не рева .. ???

Коментирай

Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана ...

1 month before

[...] да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре .... [...] ти им поставяш на волето ... [...] само че взехме да го правим в момент, в който вече те бяха значително по-силни от нас ... [...] хоризонтът е изключително тесен ... Тоя тъпанар за Гей Прайда ли говори или за нещо друго ... ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.