Радев: Ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам вето на държавния бюджет

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ako-parlamentat-ne-ozapti-ministara-na-finansite-ne-izklyuchvam-veto-na-darzhavniya-byudzhet/121997 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам вето на държавния бюджет

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Досега президент не е налагал вето върху Закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, ни изключвам и такъв вариант. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

 „Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще дискредитира „Булгартрансгаз”. Само за месец дружеството натрупа 260 милиона дълг, постъпление в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс. Тя касае нашата национална продължителна сигурност и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това, отваря широко и възможност за злоупотреби. Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра”, каза още Радев.

Румен Радев изрази своята благодарност към всички екипи от различни структури и звена на Българската армия и доброволци, които "не чакаха от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение".

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация. 

trud.bg

2 Коментара

БОРБА

7 months before

РАДЕВ,ВЕТОТО ЩЕ ТИ ГО ИЗДУХА ВЕТОРО............ НА ПОДМЯНАТА- ТВОЯТА.

Коментирай

Минувач

7 months before

А, Асена Василева кой ще я издуха......неотложно......най сетне?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.