Радев: Не мисля, че Пригожин има шанс. Армиите от наемници и престъпници винаги са предизвикателство

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ne-mislya-che-prigozhin-ima-shans-armiite-ot-naemnici-i-prestapnici-vinagi-sa-predizvikatelstvo/112236 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Не мисля, че Пригожин има шанс. Армиите от наемници и престъпници винаги са предизвикателство

Обстановката в Русия е много динамична, информацията все още е много оскъдна, така че много важно е да знаем истинските причини за това, което става дали целта на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с МО и борбата за превъзходство на фронта - това коментира в австрийската столица Виена президентът Румен Радев, където е на работно посещение. 

"Тепърва предстои да видим как ще се развие ситуацията. Рано е да се правят коментари. Обстановката е много динамична, но вижте - винаги, когато се формира една наемна армия, която се въоръжава тежко, и то когато в нея има определени престъпници, винаги е проблем, какво ще се прави с нея, когато войната свърши. Сега виждаме, че има развръзка, преди войната да е свършила. Това е наистина сериозен проблем", заяви Радев. 

Определено това ще се отрази на динамиката на конфликта. Виждате, че в момента сме в напрежението офанзива-контраофанзива, "Вагнер" имаше съществено участие в нея, но последната локация на "Вагнер" не е на фронта и тук трябва да се замислим наистина каква е целта на "Вагнер", каза още президентът и добави: 

Естествено, че се усложнява конфликтът. Всеки вътрешнополитически проблем, а той вече не е вътрешнополитически проблем - тук са въвлечени и потенциални военни действия на територията на Русия, ще има сериозно отношение." 

Ролята на България е укрепване на нашия отбранителен капацитет в системата на НАТО, посочи още той. 

 

На въпрос на австрийски медии кой ще победи Путин или Пригожин, Радев отговори:

“Трябва да дефинираме какво означава победа. Мисля, че Пригожин има ограничена сила, локална. Ако правителството се консолидира срещу това ограничено присъствие, не мисля, че има шанс. Следващите дни ще бъдат много показателни какво ще се случва, но наемници с тежко въоръжение, престъпници с тежко въоръжение - това винаги е предизвикателство.”

Източник: БНТ

1 Коментара

Синята барета

преди 9 месеца

Ванга в панталон. Ти не можа да предвидиш ПиПетките какво ще направят, сега виждал развоя на събитията от световен мащаб. В момента са изкупени билетите за полета до Уругвай. Но не от бременските музиканти.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.