Радев: Нека не чакаме друг да ни буди

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-neka-ne-chakame-drug-da-ni-budi/7106 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Нека не чакаме друг да ни буди

Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни. Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите. Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ, отбеляза накрая държавният глава и изказа своите благодарности към всички съвременни просветители.

,

 Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по време на честването на Деня на народните будители. Той допълни:

"Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит на хората на духа и културата, на героите, които са осветлявали мрака в миналото.  В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения, проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено... но такова е и всяко събуждане".

Снимка: БГНЕС.Пред президентството се състоя традиционната в Деня на народните будители церемония по издигане на националното знаме . Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие строя на Националната гвардейска част.

Президентът отправи приветствие към ръководители на културни институции и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството, като подчерта колко трудно е настоящето.

Предстои церемония по връчване на Почетния знак на държавния глава. Отличието ще получат български учени и читалищни дейци. Сред тях са член-кореспондент Владко Панайотов, академик Красимир Атанасов, Анета Мутафчиева, Васил Новоселски.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.