Радев: Призовавам спекулациите около смъртта на двамата пилоти да бъдат прекратени

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-prizovavam-spekulaciite-okolo-smartta-na-dvamata-piloti-da-badat-prekrateni/143125 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Призовавам спекулациите около смъртта на двамата пилоти да бъдат прекратени

„Днес се разделяме с двама достойни летци. Искам да изразя съболезнование към семейството, близките и колегите им и да призова да се престане със спекулациите преди да бъде потвърдена официална информация".

Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на събитие в Долна Митрополия в памет на загиналите български пилоти.

"Има ясно назначена комисия с ясни отговорности", добави той, посочвайки, че е назначено обективно разследване по случая.

"Искам да призова ВВС и армията да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда преди изборите", каза още Радев.

Военнослужещи и колеги отдадоха днес последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември. Това стана на официална церемония на пистата на 12-та авиационна база в Долна Митрополия.

На събитието присъстваха президентът Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

Журналистите бяха спряни на входа на ВВВУ и не бяха допуснати на церемонията.

Подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин загинаха по време на тренировъчен полет с учебно-боен самолет L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата по повод 20 години от приемането на България в НАТО и по време на деня, в който президентът Румен Радев посети базата за генералната репетиция.


Майор Димитров и старши лейтенант Дункин са повишени посмъртно във военно звание.

https://epicenter.bg/

2 Коментара

аз НЕвЕрвам НА...

2 hours before

"комИсИИтЕ" вИ!!!!

Коментирай

аз НЕвЕрвам НА...

2 hours before

"комИсИИтЕ" вИ!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.