Радев: Проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-propovednicite-na-nihilizma-i-razdelenieto-otstapiha-pred-silata-na-treti-mart/128747 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март

3 март е много повече от един исторически триумф. 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идеал за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък. Днес е ден за национално уединение. Днес е ден, в който да се обединим около нашите ценности.

Това каза президентът на Република България Румен Радев на честванията за Националния празник на историческия връх Шипка.

"Тук на увенчаният с вечна слава връх, подвигът на нашите опълченци, застанали рамо до рамо с войните от армията на руския император Александър Втори, отвори пътят към свободата на България. Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще. Днес сме се стекли хиляди, за да заявим, че 3 март не ознаменува само победата на бойното поле, не е само дата на един международен договор, както нерядко се опитват да го представят", обясни още Радев.

"Затова въпреки всички превратности на времето, нова България не помни епоха, в която на празника Шипка е опустявала. Не помни година, в която подножието на този знаменит паметник да не се е изпълвало от множество признателни хора. Днес е ден за национално единение. Днес е ден да се обединим около нашите ценности, около заветите на предците ни", заяви държавният глава.

"Но и тази година, няма да го крием, е по-различна от другите", продължи президентът. "Затова съм тук, за да ви благодаря на всички вас, че обединени опазихте Националния ни празник от посегателствтото. Светлината на чистите ви помисли разпръска лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало и ние няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от уважение към нашата история, не от почит към костите на нашите предци, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност, решителността на огромното множество българи. Затова ви благодаря", каза той.

"Днес от този чутовен връх вашите послания са още по-ясни и силни. Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предци. Ще продължим да усвояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, суверенитета и достойнството на нашето Отечество.

Румен Радев благодари на хилядите хора, които са се стекли на върха, за да запазят "Националният ни празник от посегателствата".

trud.bg

3 Коментара

Честити ти 3ти Март бе, Кенеф Мъртъв! Извини се бе, извини се, бе!

преди 1 месец

МУ СЕРЕМ НА АМЕРИКАНСКИЯ ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОР КЕНЕФ МЪРТЪВ ПРАЗНИЧНО И КОЛЕКТИВНО ФОСТАТА! ЯЖ ЛАЙНА И ДА ТИ Е СЛАДКО БЕ, МИСТЪР КЕНЕФ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ТРЕТИ МАРТ, БЪЛГАРИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА РУСИЯ! ВЕЧНА СЛАВА НА РУСИЯ И НА ВЕЛИКИЯ РУСКИ НАРОД! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ НАШИ РУСКИ БРАТЯ! БЪЛГАРО-РУСКАТА ДРУЖБА Е ОТ ВЕКОВЕ И ЩЕ Е ЗА ВЕКОВЕ - НАПУК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИЗРОДИ!!!

Коментирай

Отбележете с + дали сте съгласни ..

преди 1 месец

Ако не сте съгласни ... Всеки каквото си е повикал ... Такова се е обадило ... Заслужаваме си тая съдба ...

Коментирай

Радев е пълен идиот ..

преди 1 месец

Хайде да пробваме с рекламата .. И да видим дали има светлина ... Ако има, не са ни нужни герои ... Можем сами да се оправим и без тях .. Тоз народ е търпял гонения ... Търпял е клане .. Търпял е изнасилвания ... Търпял е палеж ... Но никога не се е предавал ... Има ли го още тоз народ ... Плюйте върху Натовски Президенти и Набедени Спасители ... Нима не можем сами да се освободим ... Народе ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.