РАДЕВ, САМО ОТ БАЛКАНСКИ КОМПЛЕКСИ ЛИ ПАДНА В КАПАНА НА „ШАРЛАТАНИТЕ ОТ ХАРВАРД“ ИЛИ НЯКОЙ ТИ ГО ДИКТУВАШЕ В УХОТО

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-samo-ot-balkanski-kompleksi-li-padna-v-kapana-na-sharlatanite-ot-harvard-ili-nyakoy-ti-go-diktuvashe-v-uhoto/26587 SvobodnoSlovo.eu
РАДЕВ, САМО ОТ БАЛКАНСКИ КОМПЛЕКСИ ЛИ ПАДНА В КАПАНА НА „ШАРЛАТАНИТЕ ОТ ХАРВАРД“ ИЛИ НЯКОЙ ТИ ГО ДИКТУВАШЕ В УХОТО

Кирчо Петков е 43 годишен. Твърди, че е учил и завършил в Харвард. Твърди, защото няма други преки или косвени доказателства, че е посетил Харвард с учебна цел. Да приемем обаче, че го е направил и това е било около неговата 25-27 годишна възраст, когато обичайно средно умните граждани се дипломират за магистри навсякъде по света. Питам се. Какво е правил и как се е препитавал в изминалите 15-16 години след предполагаемия Харвард и преди да стане служебен министър миналата година Кирил Петков.

Докато Радев го изрови отнякъде и го назначи за служебен министър по-миналото лято, се чува само, че Кирил Петков цели 15 години продава пробиотик от кокичета в прясно изцеден сок от моркови. Пишеше го и в Капитал някъде около 2013-14 година в сладникав пиарски очерк. Нормално ли е “завършил Харвард с отличие”, както сам се хвали Петков, да се върне веднага в България и да стане обикновен схемаджия с баща си, да участва в далавера с общински имоти и да се издържа от амбулантна търговийка с консервиран цеден сок?

Обичайно хората с дипломи от Харвард посрещат своята 40 годишнина в просторен лъскав офис в Манхатън, или по- точно на Уолстрийт, Сингапур, Лондонското сити, някъде около Белия дом и в Капитолия във Вашингтон и на още 5-6 места с хубава гледка и трилиони долари наоколо. Не съм сигурен, че има друг 43 годишен випусник на Харвард, който да няма нищо друго в CV -то си освен 2-та месеца като незаконнен министър и 7 месеца премиер и абсолютно нищо друго. Бяло петно. Изключвам, че надали завършилите Харвард имат очевадни проблеми с английския или с родния си език.

Във всяка цивилизована държава дипломата от Харвард не би будила съмнения, ако нейният притежател 40+ има безупречна кариера. В България явно кариерата и биографията не е важна дори за президента ни, когато насреща му се появи 42 годишен измамник с лъжлива декларация за гражданство и с фалшива диплома, но с чиста биография. Толкова чиста, че в нея няма нищо друго освен екстракт от кокиче за подобряване на чревната флора. Нали така, академик Денков? Вие поне сте голям учен, та знаете.

А вие, господин президент, само от балкански комлекси ли паднахте в капана на “шарлатаните от Харвард” или някой ви го диктуваше в ухото? Такъв ли е вашият национално отговорен кадрови подбор за най-високите нива на държавата? От шарлатани, схемаджии и аферисти?

Николай Бареков

afera.bg

2 Коментара

Иванов

преди 9 месеца

Този път Бареков е улучил темата. Само дето не видях подкрепа за тези изводи. Нашият Радев е най-умело прикриващия се вербуван предварително президент. Е не си ли дава сметка на къде върви светът, та тръгна да проси милост от Хегемона, изтребители под наем, че и дронове. Как не разбра тази умна глава, че всичко , което купуваме от САЩ е на безбожна цена, че и подръжката ще е такава. Как не си дава сметка, че ние сме само аборигени за използване и за изцеждане. Нашата Ванга го е казала. "Русия ще спаси света и не само, ще стане негов духовен вода". Бандити не могат да бъдат духовни водачи, а признаването на колониалния бандитизъм от векове започнаха.

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Този път Бареков е улучил темата. Само дето не видях подкрепа за тези изводи. Нашият Радев е най-умело прикриващия се вербуван предварително президент. Е не си ли дава сметка на къде върви светът, та тръгна да проси милост от Хегемона, изтребители под наем, че и дронове. Как не разбра тази умна глава, че всичко , което купуваме от САЩ е на безбожна цена, че и подръжката ще е такава. Как не си дава сметка, че ние сме само аборигени за използване и за изцеждане. Нашата Ванга го е казала. "Русия ще спаси света и не само, ще стане негов духовен водач". Бандити не могат да бъдат духовни водачи, а признаването на колониалния бандитизъм от векове започнаха.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.