Радев се бори за кметове и съветници

За целта използва всички възможни варианти

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-se-bori-za-kmetove-i-savetnici/116216 SvobodnoSlovo.eu
Радев се бори за кметове и съветници

За целта използва всички възможни варианти

Оказва се, че лидерът на „Български възход” отдавна не се вълнува от политиката. Поради тази причина той умело давал партията си буквално на концесия на всевъзможни партийци, за да редят листи и да издигат кандидати от негово име под знамето на формацията.

 

Държавният глава също е решил да се възползва от тази възможност и да опита да набута свои хора из местните парламенти, както и кадри, които открито подкрепят политиката му.

 

Във Варна изненадващо „Български възход” реши да издигне популярния из цялата страна адвокат Петър Николов, бивш носител на наградата „Юрист на годината”, открито апелиращ

за проруските интереси и сериозен почитател на държавния глава. Мълвата носи, че Николов, нулевите шансове за победа на изборите в морската столица, е идеалният трубадур на делата на държавния глава по време на кампанията. 

 

В Бургас пък от „Български възход” също решили да помогнат на президента и да издигнат Стоян Грозев – кадър на Движение „България на гражданите” на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Тя отдавна не е лидер на ДБГ, но президентът разчитал именно чрез Грозев да се сближи с новия председател и отроче на комунистическия доайен Андрей Делчев – Димитър.

 

Прелюбопитна е съвместната история на Делчев и Кунева в зората на демокрацията

с така наречената „Габонска афера” и изчезването на над 200 милиона лева. С подобен кандидат „Български възход” нямат никакъв шанс, ала мълвата носи, че старите номенклатурни връзки покрай ДБГ били добре дошли за бъдещите партийни дела на президента Радев.

Източник: Уикенд

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.