Радев: В оскотялото време на ротация сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-v-oskotyaloto-vreme-na-rotaciya-sred-brokeri-na-nesvoboda-levski-izglezhda-bolezneno-nedostizhim/127872 SvobodnoSlovo.eu
Радев: В оскотялото време на ротация сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

В оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокери на нашата несвобода, с техните тефтерчета, Левски изглежда болезнено невъзможен. Но макар и недостижим, той никога не крачи самотен.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на церемонията за отбелязването на 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

"Милиони българи продължават да отстояват идеалите на Левски - тихо и упорито, като най-чистата мяра за собствената си стойност. Именно тяхната мълчалива сила възпира онези, които в амбициите си да се приравнят с Апостола, опитват да го принизцят до себе си", заяви президентът.

"Пътят към Левски е труден и стръмен и по него се върви с дела", отбеляза още в словото си държавният глава.

Изправяме се отново край лобното място на Апостолът на свободата, за да си припомним делото и заветите му. Почтен и всеотдаен, застанал до своя народ, заяви в намалото на словото си Радев.


„Националната ни история пази спомен къде са отеквали стъпките на Апостола. За нас, потомците най-живият спомен и образ за Апостолът се крие в легендарното му тефтерче. Словото му продължава да носи своя духовен заряд”, изтъкна той.

„Апостолът на свободата не празнословеше, не обещаваше напразно, думите му не радваха себелюбивите, но навсякъде го слушаха притихнали, защото думите му бяха силни, истински и разбуждащи. Понякога горчиви, но винаги необходими. Всяко поколение води своята неизбежна борба за справедливост и достойнство.

В оскотялото ни време, в ротация на принципи и ценности, сред брокери на несвобода, Левски изглежда болезнено недостижим, но макар и недостижим той никога не крачи самотен. Милиони българи продължават да следват заветите на Левски. Пътят към Левски е труден и стръмен и по него се върви с дела”, подчерта президентът на Република България.

Националната ни история пази спомен къде са отеквали стъпките на Дякона, колко са създадените от него революционни комитети, кои са имената на най-близките му другари, посочи президентът.

Той допълни, че за нас потомците най-истинският, най-живият спомен и образ за Апостола се крие в думите, в писмата, в легендарното му тефтерче.

151 години след гибелта на Васил Левски словото му продължава да носи своя огромен морален заряд, каза държавният глава. По думите му в словото на Апостола ние откриваме нашия общ духовен дом, търсим опора в съмнения и несгоди и изпълваме с вяра сърцата си.

https://epicenter.bg/

9 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

Съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска травестит ли е или само така си изглежда...

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

С прилагателното ,,евроатлантически" всеки негодник се превръща в уважаван евроатлантически негодник.

Коментирай

Тракиец

преди 2 месеца

BBS: Да ти повторя: Ако си метилясал има едни soft gel like голями хапчета .Слагаш ги в устата си и ги набиваш в гърлото с удобен за целта инструмент.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Мария Габриел подкрепи Фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕK: Тя е доказан лидер! Желая й успех!

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Отива циганка на гинеколог и води със себе си малкият си 8 годишен син. Влизат в кабинета, но доктора казва, че детето трябва да седи отвън. - Ааа, докторе сакън, недей! Той всичко знае по темата, на училище ходи. Няма смисъл да седи вън, нека опит да натрупва, може па кат' порасне гинеколог да става. Него го влечат тия неща - рекла циганката. - Е, убуу щом искаш... - казал доктора конфузно. Решил доктора да се изгаври и изпита малкото циганче и започнал да обарва циганката по гърдите и попитал цигането какво прави в момента. - Преглеждаш и лимфните жлези - тутакси отговаря малкия. И така пробвал няколко пъти разни неща, но малкия винаги отговарял правилно. Накрая си извадил *** и изтрещял циганката и пак пита малкия какво е направил в момента. - Ами току що се сдоби с трипер - отговорило цигането - ний затова дойдохме впрочем!

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Един пиян се прибрал вкъщи и налетял на жена си да правят с*кс. Тя, обаче, го избутала: - Оооо, моля ти се - виж се на какво приличаш, смърдиш на алкохол... Отиди се изкъпи, измий си зъбите, пък после ще правим с*кс. Изкъпал се той, измил си зъбите... Отива в спалнята - жена му си била легнала. Побутнал я, а тя: - Промених си решението! И заспала. На следващата вечер - пак се прибира пиян-залян и пак: - Жена, ай да прайм либофф! Но тя пак: - Измий се, изкъпи се и тогава! Мие се той, трие се, лъснал се целия, чак изтрезнял, отива при жената. А тя пак: - Промених си решението! На третата вечер мъжът се прибира на мотика... Толкова се напил, че жената едва го завлякла до леглото. Той казал: - Жена, ще повръщам! Тя бързо в банята, носи леген, а той: - Промених си решението - насрах се!

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

- Продавам бормашина. Работи без ток и батерии! - Но това е Калашник?! - Не знам каква марка е, но прави страхотни дупки!

Коментирай

Изи

преди 2 месеца

Давай ЧШ на вицовете си върховен

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.