Радостин Василев се отцепва и от ПП. Праща на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП /на живо/

https://svobodnoslovo.eu/politika/radostin-vasilev-se-otcepva-i-ot-pp-prashta-na-mediite-5-chasov-zapis-ot-nacionalniya-savet-na-pp-na-zhivo/110790 SvobodnoSlovo.eu
Радостин Василев се отцепва и от ПП. Праща на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП /на живо/

Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев дава пресконференция по повод договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да съставят експертно правителство с премиер на ротация.

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам, каза Василев.

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, каза той.

Хората вече не искат да ходят на избори, защото тотално противоположни проекти, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката държава - структури със съвсем различни идеи да се събират с конкретни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството, "Няма да бъде антикорупционен и затова не ни трябват хора като теб, Радостине", разказа той.

Василев обяви, че ще прати на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП, проведен онлайн на 21 май. И пусна на брифинга кратка част от него.

„На 21 май неделя получих имейл от председателката на националния съвет Таня Султанова, че ще се проведе в неделя вечерта национален съвет - изключително важно събитие, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще са на „Чаталджа“ - тесния кръг до Кирил Петков", каза Радостин Василев.

В записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов и посочват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил как да се реагира при такъв сценарий: да се състав комисия за имунитета „по европейски стандарти“, която да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

Във Фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!". Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като "Мишо Бирата", кадри напомнящи за "Барселонагейт" и снимките с кюлчета. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да "разбие" коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува "против" правителството и да напусне парламентарната група.

Още в четвъртък вечерта от ПП-ДБ съобщиха, че Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

Миналата година през юни Василев напусна по подобен начин и партията на "Има такъв народ", заедно с няколко свои колеги, като обяви, че "мафията е пробила" в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него. 

ВИДЕОТО ТУК

https://frognews.bg/

1 Коментара

!!!

преди 10 месеца

Шарлатаните са разпродали службите ни, това се оказа. За това нито една "демократична" телевизия не предаде директно Василев, а само кабеларката Евроком?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.