РАЗСЛЕДВАНЕ В MEDIAMALL! Армия от над 30 000 кандидата атакува местната власт, за да ни „оправя“ или да забогатява на наш гръб?

https://svobodnoslovo.eu/politika/razsledvane-v-mediamall-armiya-ot-nad-30-000-kandidata-atakuva-mestnata-vlast-za-da-ni-opravya-ili-da-zabogatyava-na-nash-grab/118123 SvobodnoSlovo.eu
РАЗСЛЕДВАНЕ В MEDIAMALL! Армия от над 30 000 кандидата атакува местната власт, за да ни „оправя“ или да забогатява на наш гръб?

Едва ли има по-оправян народ от нашия и все сме неоправени. Истината е, че огромната част от тези кандидати се борят за собственото си оправяне и обикновено след един мандат в местната власт излизат от нея подобаващо оправени с набъбнали банкови сметки и значително подобрено имотно състояние.

Благинките в местната власт са много, както и източниците за забогатяване на гърба на „оправения“ народ. Крещящ пример в тази посока е Столичния общински съвет, където един общински съветник може да получава многохиляден доход само за няколко часа работа.Как става това?

Малцина са жителите на Столична община, които са чували за общинската агенция СОАПИ (Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции). Надзорният съвет на тази агенция се състои от 13 души, които не се избират след проведен конкурс, а се избират от самите общинските съветници, тоест те избират самите себе си.

Този надзорен съвет се събира един път седмично за два-три часа, като събранието може да се проведе и неприсъствено чрез конферентна връзка или онлайн.За няколкото часа работа общинския съветник, който е член на този надзорен съвет получава колосална заплата от около 4-5 хиляди лева, която е отделно от заплатата му като общински съветник, която пък още 2-3 хиляди лева за 2-3 дена работа в месеца.

За допълнителните стимули няма да говорим, но можете да се досетите защо не се говори за справяне с корупцията от кандидатите за местна власт.Замислете се колко от вас получават такива месечни доходи за няколко дена работа в месеца, които са му осигурени за цели четири години?

Та ето в това се състои оправянето, за което жадуват днес кандидатите. Вероятно поради тази причина ние винаги ще се нуждаем от оправяне, а кандидати да ни оправят винаги ще има.

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL

1 Коментара

Чичо

преди 6 месеца

Не сте прав г-н Байрактаров, ако тия хора работеха по 30 дни в месеца, кога щяха да могат да се отбият до Парижжж, до Малдивите, до о. Бали? Нали за това се иска време, пък и пари! Ние като не можем, нали все някой трябва да ни разкаже колко е готино по света!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.