Решението за „Костя Копейкин“: Медийно игнориран, чипиран или оставен на самоунищожение?

https://svobodnoslovo.eu/politika/reshenieto-za-kostya-kopeykin-mediyno-ignoriran-chipiran-ili-ostaven-na-samounishtozhenie/123075 SvobodnoSlovo.eu
Решението за „Костя Копейкин“: Медийно игнориран, чипиран или оставен на самоунищожение?

Скандалът в студиото на бТВ тази сутрин показа за пореден път, че лидерът на „Възраждане“ има сериозен проблем. Обяснен е още от Карл Густав Юнг. Поведението му е наша работа като избиратели, както и поведението на всички останали партии и политици, които по един или друг начин влияят на решения, които касаят цялата нация.

Затова гюрюлтията, избухнала заради задаваните от водещите Мария Цънцарова и Златомир Йочев въпроси в сутрешния блок на бТВ, на които Костадин Костадинов отговаряше с „вие лъжете“, „манипулирате“ или въобще не отговаряше, е повод да помислим, как да продължим да се отнасяме към него и формацията му.

Костадинов, наричан още „Костя Копейкин“, заплаши със съд вече бивш активист на „Възраждане“, който твърди, че е някои от членовете на ръководството. Същият човек заяви открито, че партийни водачи са заплашвали дори децата му.

Да оставим казуса на съда – той да отсъди кой крив и кой – прав. Агресивните реакции и обвинения към медиите, изречени от Костадинов обаче не могат да бъдат подминати, както често се случва. Този партиен функционер вече свикна да използва всякакви изрази и квалификации по адрес на всеки и всички, които не му харесват, защото говорят нелицеприятни неща за него и да му се разминава. Присъствието му в политическия и обществения живот се възприема като даденост, а търпимостта на обществото вече е деструктивна. Лицето свикна с това, че ние свикнахме с безобразията му.

Крайно време е да се запитаме: Как да се отнасяме към Костадинов?

Единият вариант е той и кохортата му да бъдат неглижирани от медиите. Да им наложим „медийна карантина“. Късно е да бъде превъзпитан, но лишаването от терен за изява може да има известен педагогически успех, пропуснат вероятно през прословутите първи седем години.

Помните ли лицето Дмитрий Рогозин? На 06.06.2022 г. тогавашният шеф на руската космическа агенция "Роскосмос" заплаши България, Румъния, Черна гора и Швеция с ядрени ракети. "С какво е добра "Сармат"? Няма да иска съгласие за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите разни шведи." Това се закани Рогозин, който бе дори вицепремиер на Русия. 

Същият нападаше и руските медии и журналисти: „В медиите е пълно с мързеливци, безхаберници и проповядващи русофобия. Търсят само кал, вместо да съобщават положителни новини.“ Тези обвинения той излива след анексирането на Крим от Русия.

Днес Рогозин не съществува, защото медиите забравиха за него. Путин го изпрати да обезпечава активността на руските части на фронта в Украйна, но никой не го отразява. Все едно се е изпарил… Имаше Рогозин – няма Рогозин.

Има и втори начин за отнасяне с киселия, изнервен и самовлюбен Костя. Да му се дава думата и да бъде оставен да говори всичко, което му е в ума. Не е много като обем и съдържание, бъдете сигурни. Той е много силен аргумент в полза на Евросъюза, НАТО и ориентацията на България към ценностите на западната цивилизация. Освен това всяка негова изява свива драстично броя на феновете на Путин и кремълската пропаганда.

Медиите, според ПР-експерта Сергей Самойленков от университета „Джордж Мейсън“, са много важен инструмент в повишаването или унищожаването на репутацията на даден политик. За второто е достатъчно да се изучат слабите страни на „мишената“ и тя да бъде атакувана точно там. Понякога най-големи резултати се постигат, когато бъде оставен субектът сам на собствените му разбирания и възможности, които обикновено са многократно по-нищожни от тези, които неговото въображение си представя. Тази тактика е прилагал Чърчил, а след това и Маргарет Тачър по отношение на комунизма: Отвън трудно ще го победим, но те сами ще го унищожат отвътре. Същото казваше за БКП, преименувала се на БСП Андрей Луканов. Така и стана.

Костя е космически далеч от Чърчил и дори от Луканов, но самоунищожението е кодирано в неговия психологически профил. Да му дадем възможност да се изложи и провали сам. Можем да го поощряваме в тази посока. Освен това някои от най-приближените му днес, ще му посегнат първи утре.

Костадинов не е заплаха, не е дори Ковид, а досаден вирус, за който ваксина е открита отдавна.

Апропо колко депутати от „Възраждане“ са ваксинирани и трупат влогове в омразното евро? А вкарани ли им са чипове от гадните западняци? Фондация „Костя Копейкин“ на „Възраждане“ продава ли гащи? Мъка…

И така, докато се научим да се справяме с едрата шарка в политиката, промъкваща се със симптоми като копейкиновци, влюбени в Ленин и Че Гевара левичарчета, либерали с проходилка, откровени айдуци от Борисовата чета, лъжепатриоти и пр. Често от тях остават грозни рани, напомнящи за закъсняло или грешно лечение.

Огнян Стефанов

https://frognews.bg/

14 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Огнян Стефанов https://frognews.bg/

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 4 месеца

Не съм адвокат на Костадинов, но на фона на такива обществени "динозаври" на феодалната ни територия като Борисов и Пеевски - да се занимаваш с толкова хъс с "Възраждане" - това е като да стреляш с вълчи сачми по катерички... А "Възраждане" в момента наистина ми приличат на катерички.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Трябва да се брани сглобката с всички сили. Гунчева, стефанов, би-ти-ви и др. Да живей пеевски, кирцата и боци... и ивайло мирчев. ура.

Коментирай

Джингиби

преди 4 месеца

Ха ха ха..Колко сте офанзивни с Гунчева!..Безплатно!... Срещу единствената пробългарска Партия..! Толкова е ясно, прозрачни сте като оризова хартия..

Коментирай

rusnak

преди 4 месеца

"Жабата" е откровен педерас. Когато жълтопаветната соросоидна сган обижда, те не чуват, а? А те обиждат постоянно и дори пожелават смърт, често.

Коментирай

rusnak

преди 4 месеца

Освен това отрепко жаба, Рогозин се възстановява от много тежка контузия от шрапнел и никой не го е забравил, камо ли какво ти е обещал, боклук!

Коментирай

Филип Фотев

преди 4 месеца

Копейкин е комична фигура, от тези, от които после се плаче. Защото пипне ли властта, става чоглаво - мижитурките винаги са жестоки, защото избиват комплексите на собствената се малоценност. Копейкин и компания доказаха това свое бъдеще многократно. Близкото ни минало е пренаселено с подобни примери на подобни субекти.

Коментирай

Филип Фотев

преди 4 месеца

Никога от 89 година до сега ,не е имало политик който да е така целенасочено клеветен и нападан от българските медии както Костадин Костадинов.

Коментирай

Филип Фотев

преди 4 месеца

Това не беше гостуване в сутрешен блок, това беше прокурорска пледоария! Опитаха се да вкарат г-н Костадинов в ролята на доказан преcтъпник, който само трябва да си признае. Що за въпроси са "кой ви командва като гласувате"? Той дори им отговори и те продължиха да го питат същото точно като хванат на местопрeстъплениeто на разпит. Този въпрос как така не са го задали веднъж на ПП-ДБ, за които цяла България знае, че са кукли на конци и дори си признаха в записите? Как така, питам ?? Случайно са пропуснали, а? Кога сте виждали за друг политик да пускат специален запис, за да се ди(кредитира, и да се рови в личните им здравни досиета, за да се прокара опорката, че са някакви луди, отричащи медицината? Тези хора действаха по конспект! Нищо чудно, че им е отнело 2 седмици да се подготвят и да го поканят, това си беше сериозен труд!

Коментирай

Филип Фотев

преди 4 месеца

Нечистоплътни мисирки. Измет. Авторе ти си поредната провокация срещу народа.

Коментирай

Филипа Фотева

преди 4 месеца

Мили Костадине, изключително съжалявам, че сте подложен на това нечовешко отношение... Бог да ни пази.

Коментирай

Филип Фотев

преди 4 месеца

Слугинаш , платен лакей Огнян Стефанов, поръчкова журналистика.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.