Росен Желязков е новият председател на Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/politika/rosen-zhelyazkov-e-noviyat-predsedatel-na-narodnoto-sabranie/54805 SvobodnoSlovo.eu
Росен Желязков е новият председател на Народното събрание

Народните представители се обединиха около кандидатурата на Росен Желязков за председател на парламента.

Росен Желязков беше избран със 136 гласа „за“, 0 гласа „против" и 94 гласа - въздържал се.

Той получи подкрепата на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и "Има такъв народ". "Против" гласуваха депутатите на "Възраждане", ДПС и БСП. Нито един народен представител не се отцепи от групата си.


.

"Парламентарната традиция в такива моменти изисква да се кажат думи с тържествен характер. Аз обаче мисля, че не е моментът за патос и тържество. Всички ние осъзнаваме отговорността и тя е очакването на обществото за сигурност, справедливост и стабилност. Те предпоставят да водим процесите в посока, отговаряща на девиза на тази сграда, да създаваме съдържание с изразни средства, отговарящи на честта и достойнството на тази институция. Искам да благодаря на всеки един от вас - като мои колеги, специално на председателите Минчев и Рашидов, затова че водиха 47-ото и 48-ото Народно събрание с достойнство и мъдрост", каза Желязков веднага след като беше избран за председател на парламента.

frognews.bg

4 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Къде е истината!? Ето две изречения от статията: първото изречение е: "Росен Желязков беше избран със 136 гласа „за“, 0 гласа „против" и 94 гласа - въздържал се.". Второто изречение е: "Против" гласуваха депутатите на "Възраждане", ДПС и БСП." Край на цитатите. Къде е истината за гласувалите "против"?

Коментирай

12345

преди 1 година

Проследете изявите на варненския мангал от израждане. Никога не е казал нещо против тиквата. Толкова по въпроса.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.