Росен Желязков: Ротацията е експеримент, който не трябва да съществува повече

https://svobodnoslovo.eu/politika/rosen-zhelyazkov-rotaciyata-e-eksperiment-koyto-ne-tryabva-da-sashtestvuva-poveche/133345 SvobodnoSlovo.eu
Росен Желязков: Ротацията е експеримент, който не трябва да съществува повече

"Такива експерименти като ротационни правителства, като ротационни модели, които са плод на тежък и необоснован политически компромис - повече не трябва да съществуват в политическата практика на страната", каза водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС и бивш председател на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в сутрешния блок на БНТ.

Той обърна внимание, че в един момент темата за ротацията, която е изглеждала много техническа, се е превърнала в ябълката на раздора и в детонатор, който е взривил всичко. "Още януари, когато стана въпрос с кой мандат ще стане ротацията, колегите започнаха това шиканиране", разказа още Желязков.

Той отрече ГЕРБ да са предизвикали изборите. Според него предсрочният вот е бил заради ПП-ДБ, тъй като те са искали да предотвратят свободното си падане. "ПП разочароваха собствените си привърженици, това не е заради ГЕРБ", добави още той. 49-ият парламент Той определи 49-ото Народно събрание като изключително сложно и политически натоварено.

"Парламентът не е институция, която търси рейтинг. Това е място на политически сблъсък и конфликти. Доверието се измерва през рейтинг. Факт е, че този парламент не беше по-различен след парламентите след 44-ия. Дано този цикъл на тригодишно безвремие на политическия диалог, който стана прекалено профанизиран, прекалено груб, дано се пречупи в юбилейния 50-ти парламент", коментира Желязков.

Идеалният сценарий за ГЕРБ

Желязков подчерта, че идеалният сценарий за ГЕРБ след изборите е ясна политическа отговорност, правителство с ясен политически мандат, ако ще е коалиционно според тежестта на участниците с ясно коалиционно споразумение за пълен мандат на управление. На въпрос с кого ще бъде това правителство, Желязков отговори: "Както ни подреди избирателят. Народът, както се произнесе, ние ще се съобразим". "Ние трябва да създадем правителство от проевропейски партии, които засстават зад приоритетите на съюза, партии, които защитават приемането на еврото", добави още Желязков.

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Борис

преди 1 седмица

Давай,давай!Ама като ти подпръдне Галя Събева,не ротация,циганско кълбо ще направиш!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.