Румен Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в "Банкя"

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-razporezhda-proverka-dali-snayperisti-pazyat-kashtata-na-borisov-v-bankya/136676 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в "Банкя"

Президентът Румен Радев ще възложи на службите за сигурност да му докладват има ли заплаха за сигурността на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това съобщи самият Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с представителите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Темата беше повдигната изненадващо от ген. Атанас Атанасов от ДСБ по време на консултациите за правителство, който заяви, че снимки в интернет пространстовото показвали как снайперисти охранявали оградата на къщата на Бойко Борисов в Банкя.

Атанасов посочи, че бил "залят от телефонни обаждания от неслучайни хора", които били притеснени от гледката.

"Тъй като тези мерки се вземат от една комисия, в която двама от членовете са назначени от вас, не знам дали сте информирани за това. Но ако в навечерието на съставянето на правителство има непосредствена заплаха за мандатоносителя, то това би било изключителен проблем за държавата", заяви Атанасов и призова Радев да разкрие детайли, ако разполага с такава информация.

Държавният глава му отвърна, че когато става дума за заплаха за сигурността на физическо лице, това не бива да става публична информация. Той обаче увери, че ще говори със службите за сигурност и ще изиска такава информация.

"По принцип имам информация, когато има по-голям риск в сферата за сигурност. Мисля, че конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип. Но ще говоря със службите за сигурност да изискам такава информация, за която споменахте", отговори Радев.

Снимките на охраната край оградата на Борисов са публикувани още преди 6 дни от журналиста Димитър Стоянов. На тях се виждат двама мъже, които са в тежко бойно снаражение.

Пред журналистите Атанасов обяви, че ще попитат както служебния премиер, така и служебния вътрешен министър, защо е вдигнато нивото на охрана на Борисов.

https://epicenter.bg/

5 Коментара

Глас от народо

2 months before

Ма он Бойчето е нашето сунце ,нашиот хероин. Он требе да се варди от лошите. И не снайпери а с гаубици требе да го вардат.

Коментирай

Майна

2 months before

Чета и не че се учудвам( ,,селянията ,,от ,,Славяново,, избива винаги,, Но какъв ,,насочващ ,, въпрос побутваш за ,,правилен отговор,, на Радев днес към ПП..- ,,А вие бихте ли се строили в такава Коалиция , под Егидата на Възраждане.. ,, Не ти ли е неудобно, Радев? Какво означава този въпрос? Искаш да кажеш , че твоите ,,създания,, ще бъдат унизени, строени от Възраждане ..? Какви са тия камъни в градината на партията , която е единствена против войната! Партията, която единствено отразява моите български искания!!! Търсиш оправдания да не връчиш мандата ! Срам...

Коментирай

Дали го пазят

2 months before

Или го чакат, явно и президента не знае...то никога й нищо в тая държава не знае ...все едно баба Гина от пазара е начело на службите на територията...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.