Само в “Свободно слово”! Вижте извънредното изслушване на Тодор Тагарев за обезвредения дрон! (ЦЯЛОТО ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/samo-v-svobodno-slovo-vizhte-izvanrednoto-izslushvane-na-todor-tagarev-za-obezvredeniya-dron-cyaloto-video/116832 SvobodnoSlovo.eu
Само в “Свободно слово”! Вижте извънредното изслушване на Тодор Тагарев за обезвредения дрон! (ЦЯЛОТО ВИДЕО)

 

Военният министър твърди, че разбрал за зле екипираните сапьори от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева в парламента

Как се обезврежда боен дрон с прикрепено към него взривно устройство по потник и със запалена цигара - на този и други въпроси относно състоянието на българската армия отговори военния министър Тодор Тагарев по време на извънредно заседание на комисията по отбрана. Ексклузивно за “Свободно слово” нашият журналист Анелия Дулева и операторът Симеон Крушков заснеха цялото заседание и сега го представяме без монтаж и редакторска намеса, защото вярваме, че нашите зрители и читатели заслужават да получат пълния обем от информация, касаеща националната сигурност на Република България.

Министър Тагарев бе извикан по спешност от депутатите да предостави актуална информация във връзка с открития дрон с прикрепен към него боеприпас край брега на Тюленово в неделя късно вечерта. 

Най-скандалното в случая бе, че телевизионен репортаж по-рано през деня на 18 септември показа как взривната машина се обезврежда от лица без нужната екипировка, действащи в разрез с добрите практики. За да бъдем максимално ясни ще кажем, че на видеото бе заснет сапьор по потник и друго лице, пушещо цигара в непосредствена близост до бойния дрон. 

Кадрите предизвикаха небивало остра полемика в пленарна зала и депутати от опозицията за пореден път поискаха оставката на Тагарев. На идване в парламента военният министър се оправда, че не бил гледал видеото и не можел да коментира процеса по обезвреждане. Наложи се журналистът на “Свободно слово” Анелия Дулева да му покаже кадри със заснетите безобразия, поставящи на риск живота и здравето не само на лицата, работещи по дрона, но и на жителите от Тюленово. 

Министърът на отбраната обясни, че откриването и унищожаването на невзривени боеприпаси се случва почти всяка седмица, но това е информация за цялата страна. Тагарев посочи, че това е първият подобен случай с открит дрон на крайбрежието ни.

Преди заседанието на комисията Тагарев каза пред журналисти, че очевидно дронът е паднал във водата и течението го е извлякъл към брега. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв поглед е, че може да са минали до две седмици от неговото падане, коментира още министърът.

Какво още каза министър Тодор Тагарев пред депутатите от комисията по отбрана, гледайте в пълния запис, реализиран от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков.

3 Коментара

!!!!

1 year before

Терористите от Киев опитаха да убият българи с дрон, а украинският слуга Тагарев мълчи и Росен Желязков го скатава!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.