Санитарен кордон за „дерибеите“

Май не само задкулисни бизнесинтереси свързват „земеделците“ на Доган с партиите на Прокопиев

https://svobodnoslovo.eu/politika/sanitaren-kordon-za-deribeite/145302 SvobodnoSlovo.eu
Санитарен кордон за „дерибеите“

Май не само задкулисни бизнесинтереси свързват „земеделците“ на Доган с партиите на Прокопиев

В едно са прави „дерибеите“ на Ахмед Доган – в политиката на тази държава е нужен санитарен кордон. Не просто е нужен. Той е наложителен. И още по-наложително е да започне от тях.

 

Иначе има сериозен риск до края на предизборната кампания зрителите на сутрешния блок на bTV да започнат да се съмняват в собственото си психическо здраве.

 

Защото точно този когнитивен дисонанс най-вероятно е докарал на не малко от тях тази сутрин кандидатът за депутат от приютилите се в земеделската коалиция АПС „дерибеи“ на Доган Валентин Тончев. За тези, които не са проследили трагикомичната му изява в ефира на телевизията и причината за нея, ето и контекста.

В сряда бившият тв водещ и новоизпечен говорител по опорки на кръга около Доган – Николай Бареков и разследваният от европрокуратурата за източване на средства от бюджета на Европейския парламент евродепутат – Илхан Кючюк, пуснаха в общественото пространство покъртителна димка срещу ДПС-Ново начало на Делян Пеевски.

 

Явно изплашени от отчетения от социолозите възход на „Новото начало“, те изкараха от торбата с лъжите си абсурдна мистификация, звучаща като измислена в някое от отделенията на 4-ти километър.

 

Според твърденията на Кючюк, разбитата преди няколко дни при акция на ГДБОП и прокуратурата в сътрудничество с Европол и Сикрет сървис фабрика за фалшиви пари в Шумен – видиш ли – всъщност печатала банкноти, с които ДПС-Ново начало щели да пазаруват гласове.

 

И заради акцията Пеевски бил избягал в…Сърбия. Твърдения, които звучат меко казано налудничаво предвид факта, че председателят на ДПС и останалите от листите на ДПС-Ново начало всеки ден са на срещи с гражданите.

 

И предвид друг важен факт - операцията е с международно участие, беше отчетена и от партньорите ни като пълен успех, а на обща пресконференция беше подчертано, че т.нар. „фабрика“ е изцяло криминална схема, нямаща връзка с каквито и да било политически играчи.

 

Въпросните твърдения на Кючюк и Бареков бяха опровергани като пълни инсинуации от МВР още същата вечер. Не само, ами от вътрешното министерство ги окачествиха като „пореден опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за народни представители“ и призоваха тези опити най-сетне да спрат.

 

Въпреки това, „дерибеите“ не само не спряха, а проводиха Тончев в ефира на bTV днес сутринта, за да продължи с лъжите и спекулациите.

 

Резултатът беше плачевна гледка, при която депутатът хем обясняваше, че твърденията на Бареков и Кючюк били съмнения, хем твърдеше, че само задавали въпроси, хем искаше отговори от МВР.

 

А когато му беше припомнено, че МВР вече отрече лъжите им, врътна плочата и обвини вътрешното министерство, че играело ролята на „пресцентър“. На въпросите на какво изобщо се основават твърденията на „дерибеите“, не отговори.

 

И няма как да е иначе, защото лансираната от него и обкръжението му история всъщност е ни повече, ни по-малко - откровена лъжа. А за да избяга от този и други подобни неудобни въпроси, юнакът, напиращ за парламента, заяви, че бил нужен „санитарен кордон“ в политиката и че приоритет №1 на държавата бил „България без Пеевски“(?!).

 

От всичко това стана ясно само едно - че „дерибеите“ не само са изпаднали в ступор от заплашващата да ги помете на изборите лавина на „Новото начало“, а и че нито Тончев, нито покровителите му Доган и Кючюк са излизали извън зоната на жълтите павета в София.

 

Защото ако го бяха направили щяха да установят, че приоритетите на обществото са много по-различни. Като например да не са на воден режим. Да не трошат колите си и да губят животите си по изпълнените с дупки пътища. Да имат работни места, а не политическата криза в страната да принуждава инвеститори да затварят заводи. Съдебната система да работи и да има чувство за справедливост и възмездие.

 

Обществените ресурси да престанат да бъдат източвани и още стотици подобни кардинални проблеми, които тормозят гражданите и които Пеевски и кандидатите от ДПС-Ново начало чуват всеки ден при предизборните си обиколки в страната (лесно проследими и на страницата на формацията, и в социалните мрежи). И обещават да разрешат.

 

Не само, а вече са стартирали този процес. Да измислят лъжи за Пеевски всъщност е приоритет №1 на „дерибеите“ на Доган и на останалите прегърнали се с тях играчи от задкулисието в страната, воглаве с ръководителя на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев и партийните му проекти от ПП-ДБ.

 

И е техен приоритет, защото Пеевски от години води битка със задкулисието, точещо ресурсите на обществото и трупащо милиони в имоти и банкови сметки на гърба на гражданите, а сега е напът да изкара на светло всички негови представители, престъпленията и задкулисните им обвързаности.

 

От България и от Народното събрание на страната. Именно затова ДПС-Ново начало е във възход, както с половин уста се наложи да признаят дори социолози, традиционно обслужващи интересите на кръга „Капитал“.

 

И именно затова, в безсилието си съюзниците им от задкулисието от обкръжението на Доган, стигат до отчаяни ходове като този да пускат подобни покъртителни димки в обществото.

 

Мистификации, които се пукат като балон под налягане и пораждат едно единствено основателно съмнение – че май „дерибеите“ и партийните проекти на Прокопиев от ПП-ДБ споделят не само задкулисни обвързаности, а и обща склонност към злоупотреба с истината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Източник: blitz.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.