Съветниците от МК "БСП за България" искат оставката на областния управител Вяра Тодева за саботаж на работата на СОС

https://svobodnoslovo.eu/politika/savetnicite-ot-mk-bsp-za-balgariya-iskat-ostavkata-na-oblastniya-upravitel-vyara-todeva-za-sabotazh-na-rabotata-na-sos/127572 SvobodnoSlovo.eu
Съветниците от МК "БСП за България" искат оставката на областния управител Вяра Тодева за саботаж на работата на СОС

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София – град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет. Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС. В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

 

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСП за България". - След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София".

 

Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел, категорични са съветниците от групата на социалистите. "За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват, пишат още общинските съветници от МК "БСП за България". - Поредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и действията на областния управител Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма как да влезе за разглеждане в срок, за тях очевидно няма никакво значение. Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции. Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента".

 

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.

2 Коментара

Червената шапчица

5 months before

Бременна за трети път на 46-годишна възраст е бившата регионална министърка Лиляна Павлова.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.