Сензация няма. България избра: Радев печели втори мандат

https://svobodnoslovo.eu/politika/senzaciya-nyama-balgariya-izbra-radev-pecheli-vtori-mandat/6726 SvobodnoSlovo.eu
Сензация няма. България избра: Радев печели втори мандат

Радев е очакваният победител в битката за “Дондуков 2”. Настоящият държавен глава спечели президентските избори на втори тур и се пребори за втори мандат. Подкрепеният от ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков остана проценти зад него.

Ясен е победителят от втория тур на президентските избори според предварителните данни на екзитполовете. Очаква се и Централната избирателна комисия да сертифицира окончателно резултатите. Радев печели битката за “Дондуков 2” въпреки рекордно ниската избирателна активност.

.

Данни на "Алфа Рисърч"

.

Данни на "Галъп интернешънъл"

"“Сензация не можем да очакваме. Но има резултати, които са доста показателни с оглед на нагласите, предпочитанията на хората. Това са ясни сигнали към бъдещия държавен глава”, посочиха преди обявяването на резултатите социолозите.

Въпреки очакванията за наплив от избиратели към секциите в Турция, каквито бяха очакванията на база случилото се на 14-ти ноември, вотът в южната ни съседка протече спокойно и с по-ниска активност от обичайното. Заради намесата на турските власти и медии в изборния процес у нас няколко дни преди датата на изборите имаше протести пред посолството на Анкара в София. Днес граждани блокираха и ГКПП “Капитан Андреево” и се обявиха срещу изборния туризъм.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.