СЕТИХТЕ ЛИ СЕ ДА ПИТАТЕ „ЩО ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ТОВА?“. ЩЕ ВИ КАЖА

https://svobodnoslovo.eu/politika/setihte-li-se-da-pitate-shto-za-evropeyski-sayuz-e-tova-shte-vi-kazha/113436 SvobodnoSlovo.eu
СЕТИХТЕ ЛИ СЕ ДА ПИТАТЕ „ЩО ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ТОВА?“. ЩЕ ВИ КАЖА

Сетихте ли се да питате „Що за Европейски съюз е това?” Ще ви кажа.

Тия дни попаднах на текст на  Карбовски, в който той 5 пъти задава риторичния въпрос „Какъв Европейски съюз е това, ако Карбовски не може да прави интервюта свободно, ако искат забрани на партии и пр.?” Прави го с възмущение и то основателно. Понеже винаги съм ценял качествата на Мартин като пишещ човек и журналист и съм го подкрепял в усилията му за търсене на истината, искам и сега да му помогна и да отговоря на въпроса, който и много българи си задават: „Що за Европейски съюз е това”.

Човек като се рови, стига до фактите за ЕС и като ги осмисли, разбира, че това е една голяма измама, приложена от световната наднационална върхушка върху десетки народи и 500- милионна Европа с цел колонизиране и ограбване. Който си мисли за ЕС като за демократичен инструмент, чрез който трябва да властва справедливостта , свободата и братството, е или наивник, или незапознат с фактите. А ето ги и тях:

Идеята да се колонизира и подчини най-цивилизованата и най-богата част от света е стара. В началото на 20 век вековният интригант на планетата – Англия започва да крои планове. Колониите са обрани, Германия е водеща  индустриална сила, Австро-Унгария е мощна империя в Централна Европа, а вечно омаловажаваната Русия се развива бурно до 1913 г. През 1901 г тя произвежда 12 милиона тона петрол, САЩ – 10. Между 1880 и 1910 икономическият й растеж е 9% годишно. Френският икономиск Тиери пише в книгата си „Русия през 1914 г” Населението на Русия към 1948 г ще надмине 344 милиона жители – повече от петте най-големи европейски държави заедно. Ако нещата в Русия вървят между 1912 и 1950 г. така, както вървяха в периода 1910 -1912 г., то в средата на столетието Русия ще доминира в политическо, икономическо и финансово отношение…”

Е, може ли да се допусне това? Не, разбира се! И се запалват ПСВ и ВСВ. ПСВ изиграва ролята да разруши трите основни империи – Австроунгарската, Руската и Германската. На тяхно място се появяват кръпките на десетки държавици, които никога няма да имат самостоятелно поведение и сила да го отстояват. Подемът на Русия е смачкан и англо-американски банкерски кръгове финансират болшевишката революция, която има за цел да превърне огромната православна империя в накъсани колонизирани територии и ресурсен източник. На скептиците ще предложа документи: в Държавния департамент на САЩ под № 861.00/5339 се пази доклад от 13 ноември 1918 г., в който се описва ясно, че банкерските кръгове Яков Шиф, банката „Кун, Лоеб и Ко”, Феликс Вартбург, Пол Вартбург, Ото Кан, Гугенхайм, Исак Селигман и др са финансирали и организирали болшевишката революция в Русия. А на 2 февруари  1918 г „Вашингтон пост” пише :”Уилям Б.Томсън, който беше в Петроград от юли до ноември миналата година, е направил лично дарение от 1 милион долара на болшевиките и техните цели да разпространяват своята доктрина в Германия и Австрия…” Томсън в това време е директор на „Федерал Резарв Банк ъф Ню Йорк”.

Впрочем малко хора знаят, че Ленин е писал още на 23 август 1915 г статия, озаглавена „За лозунга „Европейски съединени щати”. Ще се спра подробно за нея в друг текст, само ще отбележа сега, че той много задълбочено разсъждава по темата и пледира за „окончателното изчезване на всяка държава….” Запитайте се дали днешният ЕС не работи за това?

Давам тези данни, за да стане ясно, че подготовката за превземането на Европа тече отдавна. Тя минава през разрушението на трите империи през ПСВ и през издигането но Хитлер от същите финансови кръгове, които финансираха Троцки и Ленин. Съмнявате се? Създателят на компанията „Роял Дъч Шел”, днес известна само като „Шел” Хенри Детердинг спонсорирал Хитлер от началото на кариерата му. През 1936 г. даже му подарил съндъче с платина, намерено от съюзниците в края на войната. „И.Г. Фарбен Индустри” е химическият концерн на Райха, без който войната му щеше да е невъзможна. Той е бил кредитиран от банката на Рокфелер „Нейшънъл Сити Банк” и до края на войната е в съдружие с американската компания „Дюпон”. Американската „Стандарт Ойл” призвежда синтетичното гориво за танковете на Вермахта. Когато в килията в Нюрнберг съобщили на Ялмар Шахт – икономическия бос на Райха, че съдят германски индустриалци, тай е изсмял искрено с думите: „Тогава трябва да съдите „Дженерал Мотърс” – Те бяха съсобственици на „Опел”, а там се произвеждаха бойните машини на Вермахта”. Впрочем английските банкови среди се застъпват за Шахт и той не е съден.

Разказвам всичко това, защото историята е сложна плетеница от интереси. Днес ни представят как след ВСВ едни добри хора казали : „Хайде да направи Евросъюз и да живеем като братя!…” Това е приказка за наивници.

Прототипът на днешния ЕС е оформен именно  при протежето на Западния финансов капитал Хитлер. Още през 1940 г. неговият идеолог Розенберг създава план за икономически съюз между Германия, Холандия, Дания, Словакия, Румъния, България, Унгария, Норвегия и Швеция с ОБЩА ЦЕНТРАЛНА БАНКА И ОБЩА ВАЛУТА. През същата година и Франция е завладяна, така че цяла Европа тогава е била на тепсия за хитлеристкия Европейски съюз.

Е, фюрерът не успява да изпълни плана по обективни причини – Сталинград, Курск, операция „Багратион” и други тежки за него „инциденти”, така че делото му е трябвало да бъде завършено от други. Кои са продължителите на делото на Розенберг?

Още на петата година след края на войната френският външен министър Шуман под влияние на Жан Моне – възпитаник на англосаксонските финансови кръгове предлага обединие за въглища и стомана между Франция, Германия, Люксембург, Белгия Холандия и Италия. През 1957 г в Рим те подписват договор. Това е физическото начало но Общия пазар, днес ЕС. Идеологическото  обаче, е формулирано през 1983 г. когато се събират представителите на 45 най-едри монопола и пишат регламента на бъдещия ЕС. Предвижда се да има обща политическа структура, която включва и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! – тогавашните социалистически страни. Перспективно мислене, нали? Целта на този съюз големите икономически акули очертават по ленински – държавите да станата безгласни букви, държавното регулиране да умре постепенно, социалните постижения да останат в историята и населението на Европа да работи за интересите на малка върхушка свръхбогати. Или както ясно го е казал идейният създател на ЕС Жан Моне, чийто паметник стои в Брюксел пред Европарламента :”Европейците трябва да бъдат поведени към свръхдържава, без да съзнават какво точно се случва с тях…”

Следва Амстердамският договор през 1990 г., който оформя централизирана власт на Европейската Общност. После е договорът от Ница през 2001 г., който е отхвърлен от Ирландия с референдум -започват да се опомнят някои нации. През 2004 е предложена т. нар. Европейска Конституция. В нея християнските ценности са зачеркнати и са въведени някакви „общочовешки ценности” . Франция и Холандия я отхвърлят чрез референдуми. Кукловодите си вземат поука и вече не наричат правилата на ЕС „конституция”, а „договор”. Така през 2007 г се подписва Лисабонския договор. Опърничавата Ирландия пак прави опит да го отхвърли, но там се провежда масирана и добре платена кампания за манипулиране на общественото мнение и той е приет накрая. През същата година на България е съобщено, че получава благоволението да бъде приета в ЕС. В тогавашния парламент у нас единствено Атака даде аргументи против и гласува против. Защо? Този договор от 2800 страници, който управниците на България не прочетоха, създаде именно свръхдържавата, в която националните парламенти са чисти трансмисии. Те могат само да ратифицират и нищо друго. Не могат да поставят вето в 68 области от икономиката и политиката. Лисабонският договор създаде постовете Президент на ЕС и външен министър, които са назначаеми. Назначаема е и Еврокомисията, която на практика ръководи Евросъюза. Европарламентът нямаше никакви законодателни права до 2014 г, след това – може да се изказва, но не и да попречи на приеманите директиви. Чули ли сте български евродепутат да се оплаче от това? Не, те вземат своите 15 хиляди евро месечно и млъкват завинаги.

Лисабонският договор бетонира положението държавите да не участват в икономиката и да не конкурират частните международни компании. Правата на гражданите в здравеопазването и образованието бяха императивно орязани. И за десерт този договор може да се дописва и поправя без съгласието на държавите и без референдуми.

Ето в този капан влязохме през 2007 г. и когато аз говорех това от трибуната на Народното събрание, насреща ми се подхилваха, а населението вече мечтаеше как ще замине за Германия и Испания да слугува там „по европейски”

И накрая – икономическата сметка от влизането ни в ЕС е трайно в ущърб на България. Само със закриването на перфектно работещи блокове в АЕЦ Козлодуй си отрязахме около 20 млрд долара печалби през годините . Завладяването на златните ни залежи, банките, индустриалните пачеливши  сектори, супермаркетите, комуникациите, бензиностанциите и всичко което носи печалба, ни е лишило само през 2011 г. от 28 млрд и 257  млн лв. До 2022 г може да ги умножите по десет. Е кой кого подхранва – европейският запад нас, или ние-най-бедната държава тях? Нобелистът Стиглиц наскоро каза ясно: след 1990 г. източноевропейските страни са били донор на Запада с над 400 млрд. долара. Сигурен съм, че числото е много по-голямо, но Стиглиц все пак е учтив човек.

Щях да забравя – всяка година България плаща около милиард лева членски внос в ЕС. От 2007 –ма това са 16 млрд. лв.

Е, отговорих ли на въпроса „Що за Европейски съюз е това?”   

Волен Сидеров

afera.bg

 

4 Коментара

Точно, ясно,

преди 9 месеца

безапелационно! Дано най-накрая да достигне до кухите глави на днешните "евроатлантици", че Ленин и Хитлер са финансирани от едни и същи кръгове. И че в конструирането на ЕС е заложено "бавно сваряване на жабата", т. е. на европейските народи.

Коментирай

Али Баба

преди 9 месеца

Бре! Много точно перо има Волен Сидеров, както винаги! Хубав анализ, но защо се държа като чичко паричко, т.нар. златен пръст в НС? Можеше да направи много за този изстрадал народ, докато беше в парламента. Хората му повярваха, гласуваха за него, обаче парите го развалиха. Сега пак пише хубаво, дано повече хора го разберат, но вече всеки си има едно наум, че едно е да кажеш, друго е да направиш нещо смислено!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.